Taatelikakku

Taatelikakku

60+ min
Pehmeä taatelikakku on valloittava kakku, joka sopii mainiosti joulun kahvipöytään tai tarjottavaksi ympäri vuoden. Kokeile herkullista reseptiä!

Tee näin:

Taatelikakku
  • Aloita valmistamaan taatelikakku käsittelemällä ensiksi taatelit. Keitä taateleita pehmeäksi massaksi miedolla lämmöllä joko vahvassa kahvissa tai vedessä. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Lisää sokeri ja voi. Anna seoksen jäähtyä.
  • Lisää munat taateliseoksen joukkoon tasaisesti sekoittaen.
  • Sekoita taatelikakun kuivat aineet keskenään.
  • Lisää taikinaan kermaviili ja rouhittu tumma suklaa sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.
  • Kaada taatelikakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,5 – 2 litran kakkuvuokaan.
  • Paista taatelikakku 175°C asteessa uunin alatasolla noin tunnin ajan. Jätä taatelikakku jäähtymään hetkeksi ennen kumoamista.
  • Viimeistele taatelikakku halutessasi ripottelemalla sen pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Valmis!
Reseptin tekijä

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Ainekset

Taatelikakku
Kivettömiä taateleita
250 g
Vahvaa kahvia tai vettä
2 dl
Fariinisokeria
1½ dl
200 g
Kananmunia
2
1 dl
Vehnäjauhoja
4½ dl
Ruokasoodaa
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
2 tl
Tummaa suklaa rouhittuna
100 g
Voiteluun
2 rkl
Korppujauhoja
Lisää herkullisia ideoita