Lucia-pullat

Lucia-pullat

Luciapullat (eli lussekatter, lussekatit) ovat jouluinen, sahramilta tuoksuva leivonnainen. Lucia-pullia leivottiin ensimmäistä kertaa Saksassa 1600-luvulla
Arvioi (11)

Minun arvosanani

Lucia-pullat

Luciapullat (eli lussekatter, lussekatit) ovat jouluinen, sahramilta tuoksuva leivonnainen. Lucia-pullia leivottiin ensimmäistä kertaa Saksassa 1600-luvulla

Reseptistä valmistuu 35 kpl

Koristeluun

  • rusinoita

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Ohjeet

Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi, lisää maito ja kuumenna seos kädenlämpöiseksi. Kaada seos samaan kulhoon hiivan kanssa. Lisää loput ainekset. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta taikina jauhotetulle alustalle. Jaa se 35:een noin 20 cm pitkään osaan ja muotoile pullista kiehkuraisen S:n muotoisia pullia. Aseta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Koristele pullat rusinoilla. Anna kohota noin 20 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla. Paista uunin keskiosassa 5-8 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Suositellut tuotteet