Appelsiini-sahramipullat

Appelsiini-sahramipullat

Sahramipullien ihana herkullinen täyte on maustettu appelsiinin raastetulla kuorella ja mehulla. Rahka taikinassa tekee nämä makeat leivonnaiset mehukkaiksi.

Tee näin:

  • Murenna hiiva kulhoon.
  • Sulata voi kattilassa. Lisää kattilaan maito ja lämmitä enintään 37 asteiseksi.
  • Kaada lämmin maito hiivan sekaan kulhoon. Sekoita niin, että hiiva liukenee kunnolla.
  • Lisää maitorahka, sahrami, sokeri, suola ja suurin osa jauhoista. Työstä taikina tasaiseksi ja kiiltäväksi niin, että se irtoaa kulhon reunoista.
  • Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota peitettynä noin 40 minuuttia.
  • Vaivaa taikina jauhotetulle pinnalle. Jaa se kahteen osaan. Kauli kumpikin pala ½ cm paksuisiksi levyiksi.
  • Sekoita keskenään voi ja appelsiinin raastettu kuori, mehu, sokeri ja kaneli. Levitä puolet voiseoksesta kummallekin levylle ja rullaa ne kiinni.
  • Leikkaa kummastakin rullasta 25 palaa. Aseta ne leivinpaperille uunipellille. Anna kohota 20-30 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  • Voitele pullat vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskiosassa 5-7 minuuttia. Anna valmiiden appelsiini-sahramisullien jäähtyä ritilällä.
Valmis!

Ainekset

Hiivaa
50 g
100 g
5 dl
250 g
Sahramia (1 g)
2 pkt
Sokeria
1½ dl
Suolaa
½ tl
Vehnäjauhoja
n. 17 dl
Täyte
75 g
Appelsiinin raastettu kuori
1
Appelsiinimehua
1 rkl
Sokeria
¾ dl
Kanelia
2 tl
Voiteluun ja pinnalle
Kananmuna
1
Raesokeria
Mantelilastu
Lisää herkullisia ideoita