Omena-kanelipuustit

Omena-kanelipuustit

Arvioi

(4)

Näissä herkullisissa kanelipuusteissa ei ole kananmunaa. Voit kuitenkin halutessasi korvata omenamarmeladin ja voiteluun tarkoitetun maidon perinteisesti munalla.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 15 annosta

Täyte

Voiteluun

Pinnalle

  • raesokeria

Tee näin:

Tee näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, omenamarmeladi ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla n. 30 minuuttia. Pese ja kuori omenat. Raasta omenat raasteeksi. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Kauli taikina n. 30 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä päälle sekä pehmeä voi että omenaraaste ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla n. 16 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormilla palojen kapea kärki alas pöytään, niin että leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota pullat hyvin liinalla peitettyinä. Voitele korvapuustit maidolla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.

Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Korvapuustit