Omenapullat

Omenapullat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(6)

Nämä herkulliset omenapullat on leivottu ilman kananmunaa. Omenapullat on kananmunan sijaan voideltu Arla vanhanajan luomu täysmaidolla.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 15 annosta

Täyte

Voiteluun

Pinnalle

  • raesokeria tai
  • mantelilastuja

Tee näin:

Tee näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, omenamarmeladi ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla n. 30 minuuttia.

Pese ja kuori omenat. Raasta omenat raasteeksi. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Kauli taikina n. 30 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä päälle sekä pehmeä voi että omenaraaste ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla n. 16 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormilla palojen kapea kärki alas pöytään, niin että leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota pullat hyvin liinalla peitettyinä. Voitele korvapuustit maidolla ja koristele raesokerilla tai mantelilastuilla. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.

Voit myös nostella omenapullat suoraan muffinssivuokiin ja paistaa ne niissä.

Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Korvapuustit