Torttutaikina

Torttutaikina

Torttutaikina on helppo valmistaa itse. Itsetehty torttutaikina on lisäaineeton ja sopii joulutorttuihin tai suolasten piiraiden pohjaksi. Tutustu Arlan reseptiin!

Tee näin:

  • Paloittele rasva kulhoon.
  • Nypi rasva ja jauhot keskenään murumaiseksi.
  • Lisää maitorahka nopeasti sekoittaen joukkoon.
  • Muotoile taikina litteäksi levyksi ja laita viileään noin tunniksi.
  • Sirottele leivinpöydälle vehnäjauhoja ja taputtele taikina litteämmäksi.
  • Kauli taikina jauhotetulla kaulimella, suorakaiteen muotoiseksi ja taita se kolmeen osaan.
  • Kauli taikina uudelleen levyksi ja taita taas kolmeen osaan.
  • Voit kaulia samaan tapaan vielä kolmannen kerran, jos haluat taikinaan lehtevyyttä.
  • Pidä taikinaa viileässä noin 30 minuuttia kaulimisen jälkeen.
Valmis!
Vinkki

Taikina sopii niin joulutortuihin kuin suolaisten piiraiden pohjaksi.

Ainekset

Ainekset
250 g
Vehnäjauhoja
4 dl
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
250 g