Joulukakku

Joulukakku

55 minuuttia
Herkullinen joulukakku saa makunsa piparkakkurahkasta ja luumumarmeladista. Joulukakku valmistuu helposti alle tunnissa. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan joulukakku ja laita ensiksi uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Valmista sitten joulukakun pohja. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ja sekoita jauhot vaahtoon hellävaraisesti nostellen.
  • Kaada taikina korkeaan halkaisijaltaan n. 18 cm kakkuvuokaan ja paista joulukakku uunin alaosassa n.25-30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä ennen kakun kumoamista.
  • Kun olet kumonnut kakun, leikkaa kakku kolmeen osaan, niin että kakkupohjasta tulee kolme samankokoista kerrosta.
  • Vatkaa kerma ja lisää joukkoon piparkakkurahka.
  • Aseta ensimmäinen joulukakun pohja tarjoilulautaselle ja levitä pohjan päälle luumuhilloa ja piparkakkurahka-kermaseosta.
  • Aseta seuraava pohja ensimmäisen päälle ja levitä hillo ja rahkakermaseos. Toista sama viimeisen kerroksen kanssa.
  • Koristele joulukakku lopuksi pipareilla.
  • Tarjoile valmis joulukakku jälkiruokana tai esimerkiksi joulupäivien kahvipöydässä.
Valmis!
Vinkki

Sokerikakkupohjan voit valmistaa jo aiemmin ja pakastaa juhlapäivää varten. Täytä joulukakku kuitenkin vasta sinä päivänä, kun aiot tarjoilla sen.

Ainekset

Kananmunia
3
Sokeria
1½ dl
Vehnäjauhoa
1½ dl
Tummaa kaakaojauhe
½ dl
Leivinjauhetta
1 tl
Täyte
Luumumarmeladia
1 prk
(400g) Arla Ihana Piparkakkurahkaa
2 prk
2 dl
Koristeluun piparkakkua
Lisää herkullisia ideoita