Joulukakku kruunaa kahvihetken!

Joulukakut

Herkulliset ja näyttävät joulukakut kruunaavat jouluaterian. Voit myös nauttia joulukakut kahvipöydässä aattona tai joulupäivinä. Olemme koonneet parhaat joulukakut tälle sivulle. Olipa sitten suosikkisi joulun juustokakut, perinteiset joulun kuivakakut tai modernimmat jälkiruokapöydän katseenkääntäjät. Tutustu ihaniin resepteihin ja löydä uusin suosikkisi!

Joulun juustokakut

Suussasulavat joulun juustokakut ovat raikkaita ja sopivat mainiosti jälkiruuaksi. Voit valmistaa juustokakun hyydyttämällä, jolloin tekeminen kannattaa ajoittaa edelliselle päivälle, jotta kakku ehtii tekeytyä jääkaapissa yön yli. Glögijuustokakku on yksi joulun suosituimmista kakuista. Voit koristella juustokakun paahdetuilla manteleilla, ananaskirsikoilla tai tuoreilla karpaloilla. Ihanan jouluinen piparkakkurahkatäytteinen juustokakku maistuu koko perheelle. Tarjoile herkullinen juustokakku itsetehdyn glögikastikkeen kanssa.

Joulun juustokakut

Joulun juustokakut voit myös valmistaa uunissa. Kokeile maukasta paistettua piparkakkurahkakakkua, joka kruunaa joulupäivän kahvipöydän. Tämä ihana juustokakku valmistuu vain kolmesta ainesosasta.

Perinteiset joulun kuivakakut

Kuivakakut ovat kuuluneet perinteisesti jouluun jo vuosikymmenien ajan. Joulun kuivakakut voi huoletta valmistaa esimerkiksi viikkoa ennen joulua. Muista kuitenkin säilyttää kuivakakku jääkaapissa, jolloin se säilyy paremmin. Kuivakakut itse asiassa vain mehevöityvät ja maustuvat entisestään, kun niitä säilyttää jääkaapissa useita päiviä.

Pehmeä taatelikakku sopii täydellisesti joulun makumaailmaan. Maukas jouluinen maustekakku toimii makuparina tummapaahtoisen kahvin tai glögimukillisen kanssa. Englantilainen hedelmäkakku on myös joulun klassikko. Hedelmäkakussa maistuvat kirsikat, rusinat ja sukaatti sekä ripaus hasselpähkinää.

Modernit joulukakut

Perinteisempien herkkujen lisäksi voit yllättää joulun ruokailijat modernimmalla joulukakulla. Hyödynnä hedelmien sesongit ja valmista raikas persimon-kakku kruunaamaan joulun juhla-ateria. Suklainen-piparkakkuhalko on pehmeästi piparkakulta maistuva versio perinteisestä ranskalaisesta jouluhalko-kakusta. Modernimpi piparminttusuklaakakku maistuu raikkaalta ja on näyttävä ilmestys jälkiruuaksi. Hauskat koristeet ovat yllättävän helppo valmistaa itse.

Valitse alta suosikkisi!

Teemat