Gluteeniton tiikerikakku

Gluteeniton tiikerikakku

Tiikerikakku on juhlapöydän suosikkikakku. Tämä resepti on gluteeniton joten se sopii myös keliaakikoille ja gluteenia välttäville.

Tee näin:

  • Voitele ja jauhota noin 1 litran vetoinen vuoka.
  • Sulata meijerivoi.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat ainekset keskenään.
  • Lisää taikinaan kuivat aineet, sulatettu voi ja kermaviili.
  • Ota taikinasta eri kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.
  • Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää sen päälle tumma taikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. "Pistele" taikinaa esimerkiksi haarukalla eri kohdista muutaman kerran että taikinakerrokset menevät sekaisin ja aikaansaavat tiikerikakun raidat.
  • Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 40-45 minuutin ajan.
  • Voit tarkistaa kakun kypsyyden pistämällä siihen hammastikun: jos hammastikku tulee ulos kuivana, on kakku valmis.
Valmis!
Vinkki

Mikäli haluat kakkuun enemmän "raitoja", lisää vaalea ja tumma taikina vuokaan pienemmissä erissä (esim. ensin neljäsosa vaaleasta taikinasta, sitten neljäsosa tummasta taikinasta jne.)

Ainekset

150 g
Sokeria
2½ dl
Kananmunia
4
Leivinjauhetta
2 tl
Gluteeniton jauhoseos (esim. Semperin hieno jauhoseos)
4 dl
Vaniljasokeria
2 tl
1 dl
Kaakaojauhetta
2 rkl
Gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
Lisää herkullisia ideoita
Kookoskakku
1 tunti
Kookoskakku
(11)