Kookoskakku

Kookoskakku

1 tunti
Kookoskakku on gluteeniton herkku, jonka voit loihtia pöytään talven juhlina tai koska vaan. Gluteeniton kookoskakku saa pehmeytensä banaanista. Tutustu reseptiin!
https://www.arla.fi/reseptit/kookoskakku/

Tee näin:

Valmista kookoskakku
  • Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään hieman ennen kookoskakun leivonnan aloittamista. Kuumenna uuni 190 asteiseksi.
  • Muussaa banaanit huolellisesti.
  • Vatkaa kaikki taikinan ainekset keskenään tasaiseksi kulhossa.
  • Voitele ja jauhota kuivakakkuvuoka huolellisesti.
  • Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua uunissa noin 40-45 minuuttia, kunnes kookoskakku on kypsää. Testaa kakun kypsyys esimerkiksi puutikulla.
  • Kumoa kookoskakku vuoasta lautaselle ja siirrä sivuun jäähtymään. Kakkua ei kannata kuorruttaa kuumana.
Valmista kuorrutus
  • Vatkaa kuohukermaa, kookoskermaa ja tomusokeria kulhossa, kunnes kerma on paksuuntunut, muttei kuitenkaan liian kuohkeaa. Kuorrutus on tarkoitus valuttaa kakun päälle, joten kermasta ei saa tulla liian vaahtomaista.
  • Kun kookoskakku on jäähtynyt, valuta kermaseosta kakun päälle.
  • Ripottele lopuksi päälle kookoshiutaleita.
Valmis!
Vinkki

Huomioithan, että resepti on suunniteltu tehtäväksi ja onnistuu parhaiten nimenomaan gluteenittomilla jauhoilla.

Vinkki

Voit valmistaa kakun etukäteen edellisenä päivänä ja säilöä sen kakkuvuoassa, mutta kuorruta kookoskakku vasta juuri ennen tarjoilua. Kuorrutusta saattaa jäädä hieman yli, jolloin voit tarjoilla sen kakun vierellä pienessä kulhossa.

Ainekset

Taikina:
Gluteenittomia jauhoja
5½ dl
Sokeria
3 dl
Leivinjauhetta
2½ tl
Ruokasooda
½ tl
Suolaa
½ tl
100 g
Banaaneja (noin 3 dl) soseutettuna
4
Vaniljauutetta
1½ tl
Kookoshiutale
1½ dl
Kuorrutus ja koristelu:
1½ dl
Kookoskermaa
½ dl
Tomusokeri
3 rkl
Kookoshiutale
½ dl
Lisää herkullisia ideoita