
Jouluinen suklaakakku
Taatelit, kaneli ja neilikka tekee tästä brownies-tyyppisestä kakusta jouluisen, mutta tietysti suklaakakku maistuu ympäri vuoden!
Ainekset
Reseptistä valmistuu 18 palaa
Suklaakakku
-
175 g Arla Meijerivoita
- 200 g tummaa suklaata (n. 55 % kaakaota)
- 175 g sokeria (n. 2 dl)
- 3 kananmunaa
- 60 g vehnäjauhoja (n. 1 dl)
- 1 tl jauhettua kanelia
- ¼ tl jauhettua mausteneilikkaa
Lämpimät taatelit
- 2 dl vettä
- ¾ dl sokeria
- 1 sitruunan mehu puristettuna
- 24 taatelia
-
1½ dl Arla kuohukermaa
Tee näin:
Tee näin:
Suklaakakku
Sulata voi kattilassa. Murra suklaa pieniksi palasiksi ja lisää kattilaan, nyt vähennetään lämpöä. Anna suklaan sulaa aivan kokonaan. Vatkaa sokeri ja kananmunat kulhossa. Sekoita jauhot ja mausteet ja sekoita munaseokseen. Lisää voi ja suklaa ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20 x 30 cm). Paista 200°C uunin keskitasossa 25 minuuttia. Ota leivokset pois uunista ja anna niiden jäähtyä.
Taatelit
Kiehauta vesi, sokeri ja sitruunamehu kattilassa, 4-5 minuuttia. Lisää taatelit ja anna niiden kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 2 minuuttia. Anna taatelien levätä keitinvedessä, kunnes ne syödään. Tarjoile suklaakakkupalat lämpimien taatelien ja kermavaahdon kanssa.
Vinkki
Sekä kakun että taatelit voi tehdä päivän tai kaksi etukäteen.
Vinkki
Sekä kakun että taatelit voi tehdä päivän tai kaksi etukäteen.