Jouluinen suklaakakku

Jouluinen suklaakakku

Arvioi

(0)

Taatelit, kaneli ja neilikka tekee tästä brownies-tyyppisestä kakusta jouluisen, mutta tietysti suklaakakku maistuu ympäri vuoden!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 18 palaa

Suklaakakku

  • 175 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 200 g tummaa suklaata (n. 55 % kaakaota)
  • 175 g sokeria (n. 2 dl)
  • 3 kananmunaa
  • 60 g vehnäjauhoja (n. 1 dl)
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • ¼ tl jauhettua mausteneilikkaa

Lämpimät taatelit

Tee näin:

Tee näin:

Suklaakakku: Sulata voi kattilassa. Murra suklaa pieniksi palasiksi ja lisää kattilaan, nyt vähennetään lämpöä. Anna suklaan sulaa aivan kokonaan. Vatkaa sokeri ja kananmunat kulhossa. Sekoita jauhot ja mausteet ja sekoita munaseokseen. Lisää voi ja suklaa ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20 x 30 cm). Paista 200°C uunin keskitasossa 25 minuuttia. Ota leivokset pois uunista ja anna niiden jäähtyä. Taatelit: Kiehauta vesi, sokeri ja sitruunamehu kattilassa, 4-5 minuuttia. Lisää taatelit ja anna niiden kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 2 minuuttia. Anna taatelien levätä keitinvedessä, kunnes ne syödään. Tarjoile suklaakakkupalat lämpimien taatelien ja kermavaahdon kanssa. Vihje: Sekä kakun että taatelit voi tehdä päivän tai kaksi etukäteen.