Tapaskakku

Tapaskakku

1 tunti
Herkullinen tapaskakku tuo uutta makua loppuvuoden juhlapöytään. Välimerellinen soodaleipä sopii loistavasti yhteen aurinkokuivatuilta tomaateilta maistuvan moussen kanssa. Koristelun voi hoitaa rennosti omilla suosikkitapaksilla. Tapaskakku sopii tarjoiltavaksi heti valmistuksen jälkeen tai halutessaan sen voi antaa maustua jääkaapissa yön yli.
https://www.arla.fi/reseptit/tapaskakku/

Tee näin:

Tapaskakku
  • Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla.
  • Sekoita vehnäjauhot, sooda ja mausteet yhteen. Lisää molempien Apetina-purkkien öljy ja sekoita murumaiseksi taikinaksi.
  • Hienonna pohjaan yksi purkki Apetina-juustoa, aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit ja lisää taikinaan maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi, älä kuitenkaan vaivaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa.
  • Levitä taikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Murskaa pohjasta ylijääneestä Apetina-juustosta suurin osa haarukalla (säästä loput koristeluun) hienoksi muruksi. Sekoita tuorejuusto ja Apetina yhteen.
  • Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi ja kääntele kahdessa osassa tuorejuuston joukkoon. Levitä valmis täyte jäähtyneen pohjan päälle.
  • Anna vetäytyä ja maustua yön yli jääkaapissa tai tarjoa kakku heti poistamalla se varovasti vuoasta ja asettamalla tarjoilualustalle.
  • Koristele kakku artisokansydämillä, tomaateilla, oliiveilla, lopulla Apetina-juustolla sekä basilikalla.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Vehnäjauhoja
3½ dl
Ruokasoodaa
1 tl
Pizzamauste
2 tl
Suolaa
½ tl
2 pkt
1½ dl
½ dl
Kivettömiä kalamataoliiveja
10
Koristelu
Artisokansydäntä
1 prk
Kirsikkatomaatteja
200 g
Kivettömiä kalamataoliiveja
10
Tuoretta tuore basilika
Lisää herkullisia ideoita
Suolainen galette
50 minuuttia
Suolainen galette
(1)