Suolainen galette

Suolainen galette

50 minuuttia
Suolainen galette on yksinkertainen ranskalainen piirakka, joka maistuu herkulliselta ja toimii loistavasti juhlavanakin herkkuna. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/suolainen-galette/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan suolainen galette asettamalla voitaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja laita uuni lämpenemään 200°C asteeseen.
  • Suikaloi purjo. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullota purjosipuli ja valkosipuli voissa pannulla, noin 10 minuuttia. Lisää sipuleiden joukkoon tuore timjami, suola ja pippuri. Viipaloi tomaatit.
  • Sekoita créme fraîche juustoraasteen kanssa ja kaada taikinan päälle. Jätä noin 3 cm levyinen reuna taikinaan. Levitä kuullotettu purjo ja valkosipuli sekä tomaattiviipaleet taikinan päälle.
  • Lisää lopuksi hunajaa galetten päälle. Taittele taikinan reunaa korkeammaksi.
  • Paista suolainen galette uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.
Valmis!
Vinkki

Käytä erivärisiä ja muotoisia tomaatteja kauneimman piirakan aikaansaamiseksi.

Ainekset

Lehtitaikina
250 g
Purjoa
150 g
Valkosipulinkynttä
2
2 rkl
Tuoretta silputttua timjamia
2 rkl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 tl
Erilaisia tomaatteja
350 g
1 dl
Castello® Präst -juustoa
100 g
Hunajaa
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Voitaikina
1 tunti
Voitaikina
(13)