Kuorrutettu kardemummakakku

Kuorrutettu kardemummakakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Tämä kardemummakakku vie kielen mennessään niin lapsilta kuin aikuisiltakin.

Ainekset

Annokset
  • 1 rkl kardemummansiemeniä
  • 1½ dl Arla Ingmariinia
  • 2 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 100 g Arla Lempi maitorahkaa Maitorahka 0,2 % laktoositon
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta

Kuorrutus

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Murskaa kardemumman siemenet huhmareessa. Sekoita keskenään sulatettu rasva, kardemumma, sokeri, munat, rahka, vaniljasokeri ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada seos voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija noin 24 cm). Paista uunin keskiosassa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakku. Sekoita rahka, ripaus vaniljasokeria ja sitruunan kuori. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele kumkvatin viipaleilla ja halutessasi sitruunankuorisuikaleilla.