Juustotarjotin

Juustotarjotin on mainio tarjottava illanistujaisiin tai jälkiruokapöytään. Se ei vaadi varsinaista valmistamista, mutta on taattu pöydän kuningas.

Kypsä, huoneenlämpöinen homejuusto, pala leipää ja sopiva juoma. Niin hyvää ja niin helppoa! Juustovalikoimastamme löytyy juustoja joka tilanteeseen - myös herkullisen juustotarjottimen luomiseen. Juustojen lisukkeina voi tarjota tuoreita hedelmiä, hillokkeita, marmeladia, pähkinöitä ja vaikkapa marinoituja kasviksia tai marjoja. Ohessa vinkkejä juustotarjottimelle, olkaa hyvät!

Vihjeitä juustotarjottimen tarjoiluun:

1. Arvioi määrät oikein. Lämpimän ruoan jälkeen voit varata noin 150 g juustoa henkeä kohden. Jos tarjolla on pelkkä juustotarjotin, voit tuplata juustomäärän noin 200-300 grammaan per henkilö.

2. Täytä juustotarjotin juustoilla, jotka sopivat kaikkiin makuihin: voimakkaat, miedot ja kovat sekä homejuustot.

3. Varaa kullekin juustolle oma veitsensä etteivät maut mene sekaisin.

4. Tarjoa lisäksi erilaisia leipiä: pehmeää, kuohkeaa, kovaa, makeaa, hapanta, maustettua, tummaa ja vaaleaa - valinnan varaahan löytyy.

5. Ota juusto kylmästä noin tunti ennen tarjoilua. Silloin se maistuu parhaimmalta. Kun juusto lämpenee hieman, sen täyteläinen koostumus korostuu ja maku voimistuu.

6. Saat tasaisen leikkuupinnan homejuustolle, jos leikkaat sen kuumassa vedessä lämmitetyllä veitsellä. Veitsi liukuu kevyesti juuston lävitse ja leikkaa siististi. Huuhtele veitsenterä joka viillon jälkeen.

Lisävinkkejä löydät myös blogeista:

Castellon sivuilta löydät lisää tietoa Castello-juustoista ja hyvistä makupareista!

Aiheeseen liittyvät reseptit

Castellon juustoherkut!

Katso herkulliset juustoreseptit ja kata juhlapöytä Castellon herkuilla!

Lue lisää