Juustotarjotin

Juustotarjotin on mainio tarjottava illanistujaisiin tai jälkiruokapöytään. Se ei vaadi varsinaista valmistamista, mutta on taattu pöydän kuningas.

Kypsä, huoneenlämpöinen homejuusto, pala leipää ja sopiva juoma. Niin hyvää ja niin helppoa! Juustovalikoimastamme löytyy juustoja joka tilanteeseen - myös herkullisen juustotarjottimen luomiseen. Juustojen lisukkeina voi tarjota tuoreita hedelmiä, hillokkeita, marmeladia, pähkinöitä ja vaikkapa marinoituja kasviksia tai marjoja. Ohessa vinkkejä juustotarjottimelle, olkaa hyvät!

Juustotarjottimen kokoaminen

1. Arvioi määrät oikein. Lämpimän ruoan jälkeen voit varata noin 150 g juustoa henkeä kohden. Jos tarjolla on pelkkä juustotarjotin, voit tuplata juustomäärän noin 200-300 grammaan per henkilö.

2. Täytä juustotarjotin juustoilla, jotka sopivat kaikkiin makuihin: voimakkaat, miedot ja kovat sekä homejuustot.

3. Varaa kullekin juustolle oma veitsensä etteivät maut mene sekaisin.

4. Ota juusto kylmästä noin tunti ennen tarjoilua. Silloin se maistuu parhaimmalta. Kun juusto lämpenee hieman, sen täyteläinen koostumus korostuu ja maku voimistuu.

5. Saat tasaisen leikkuupinnan homejuustolle, jos leikkaat sen kuumassa vedessä lämmitetyllä veitsellä. Veitsi liukuu kevyesti juuston lävitse ja leikkaa siististi. Huuhtele veitsenterä joka viillon jälkeen.

Lisukkeet juustojen seuraksi

Juustotarjottimen lisukkeeksi sopivat esimerkiksi erilaiset hillot, viikunat ja muut hedelmät, pähkinät ja mantelit. Myös erilaiset kovat keksit sopivat erinomaisesti juustojen seuraksi.

Lisäksi kannattaa tarjota erilaisia leipiä: pehmeää, kuohkeaa, kovaa, makeaa, hapanta, maustettua, tummaa ja vaaleaa. Parhaat yhdistelmät löydät kokeilemalla!

Joulun aikaan homejuuston kaveriksi käyvät ihanasti myös piparkakut - suolaisen ja makean yhdistelmä on vastustamaton. Castellon sivuilta löydät lisää tietoa Castello-juustoista ja hyvistä makupareista!

Lisävinkkejä löydät myös blogeista:

Ajankohtaiset ruokaideat ja kaikki ohjeemme arkeen ja juhlaan löydät täältä.

Aiheeseen liittyvät reseptit

Castellon juustoherkut!

Katso herkulliset juustoreseptit ja kata juhlapöytä Castellon herkuilla!

Lue lisää