Mausteinen näkkileipä

Mausteinen näkkileipä

Nämä rapeat, jouluiset näkkileivät maistuvat hyvin vaikkapa glögidipin kanssa.
Arvioi (1)

Minun arvosanani

Mausteinen näkkileipä

Nämä rapeat, jouluiset näkkileivät maistuvat hyvin vaikkapa glögidipin kanssa.

Reseptistä valmistuu 10 palaa

  • 25 g hiivaa
  • 3 dl Arla kevytmaitoa
  • ½ rkl hunajaa
  • 5 dl karkeita ruisjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja taikinan työstämiseen
  • ½ tl suolaa

Siemensekoitus

  • ½ dl pellavansiemeniä
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl kurpitsansiemeniä
  • ½ rkl kuminaa
  • 1 rkl merisuolaa

Ohjeet

Lämmitä maito maksimissaan kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon kulhossa. Lisää loput ainekset ja työstä tasaiseksi massaksi, noin 5 minuuttia. Anna kohota 30-40 minuuttia. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Sekoita kaikki siemensekoituksen ainekset ja työstä ne varovasti taikinaan. Ota taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 10-12 osaan. Muotoile taikinasta pyöreitä palloja ja kauli ne niin ohuiksi ja pyöreiksi kuin mahdollista. Aseta leivinpaperin päälle pellille. Paista uunin keskiosassa 7-8 minuuttia.

Suositellut tuotteet