Mausteinen näkkileipä

Mausteinen näkkileipä

Nämä rapeat, jouluiset näkkileivät maistuvat hyvin vaikkapa glögidipin kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/mausteinen-nakkileipa/

Tee näin:

  • Lämmitä maito maksimissaan kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon kulhossa. Lisää loput ainekset ja työstä tasaiseksi massaksi, noin 5 minuuttia. Anna kohota 30-40 minuuttia. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Sekoita kaikki siemensekoituksen ainekset ja työstä ne varovasti taikinaan. Ota taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 10-12 osaan. Muotoile taikinasta pyöreitä palloja ja kauli ne niin ohuiksi ja pyöreiksi kuin mahdollista. Aseta leivinpaperin päälle pellille. Paista uunin keskiosassa 7-8 minuuttia.
Valmis!

Ainekset

Hiivaa
25 g
3 dl
Hunajaa
½ rkl
Karkeita ruisjauhoja
5 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Vehnäjauhoa taikinan työstämiseen
1 dl
Suolaa
½ tl
Siemensekoitus
Pellavansiemeniä
½ dl
Auringonkukansiemeniä
½ dl
Dl kurpitsansiemen
½
Kuminansiementä
½ rkl
Merisuolaa
1 rkl