Mausteinen näkkileipä

Mausteinen näkkileipä

Arvioi

(2)

Nämä rapeat, jouluiset näkkileivät maistuvat hyvin vaikkapa glögidipin kanssa.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 palaa

  • 25 g hiivaa
  • 3 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • ½ rkl hunajaa
  • 5 dl karkeita ruisjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja taikinan työstämiseen
  • ½ tl suolaa

Siemensekoitus

  • ½ dl pellavansiemeniä
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl kurpitsansiemeniä
  • ½ rkl kuminaa
  • 1 rkl merisuolaa

Tee näin:

Tee näin:

Lämmitä maito maksimissaan kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon kulhossa. Lisää loput ainekset ja työstä tasaiseksi massaksi, noin 5 minuuttia. Anna kohota 30-40 minuuttia. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Sekoita kaikki siemensekoituksen ainekset ja työstä ne varovasti taikinaan. Ota taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 10-12 osaan. Muotoile taikinasta pyöreitä palloja ja kauli ne niin ohuiksi ja pyöreiksi kuin mahdollista. Aseta leivinpaperin päälle pellille. Paista uunin keskiosassa 7-8 minuuttia.