Vaniljainen päärynäsalsa

Vaniljainen päärynäsalsa

Tämä päärynäsalsa saa makua vaniljasta. Tarjoile salsa hyvien juustojen kera!
https://www.arla.fi/reseptit/vaniljainen-paarynasalsa/

Tee näin:

  • Kaada valkoviini kattilaan. Lisää hunaja ja rusinat. Kaavi vaniljatangosta siemenet ja lisää ne kattilaan. Kiehauta ja keitä seosta kunnes se muuttuu siirappimaiseksi. Kuori ja poista päärynöistä siemenet ja kara. Paloittele päärynät noin 2 cm x 2 cm-kokoisiksi kuutioiksi. Kääntele ne seokseen ja keitä kunnes päärynäpalat ovat pehmeitä ja lähes kaikki neste on haihtunut. Anna salsan jäähtyä. Säilytä salsaa jääkaapissa.
Valmis!

Ainekset

Valkoviiniä
1½ dl
Hunajaa
½ dl
Keltaisia rusinoita
¾ dl
Vaniljatanko
½
Päärynöitä
3
Makusi mukaista juustoa, esim. Arla® Emmental Sinileimaa