Sormiruokaa ja naposteltavaa

Illanistujaiset

Illanistujaiset sisältävät yleensä herkullista tarjottavaa. Kokosimme yhteen reseptit helposti syötäviin ruokiin ja naposteltaviin.

Ennen illanistujaisia on hyvä selvittää, kuinka moni on tulossa paikalle ja millaisia ruokarajoitteita kutsutuilla on. Jos paikalle tulevista suurin osa on kasvissyöjiä, menu on hyvä rakentaa sen mukaan. Toisaalta jos illanistujaiset ovat pääosin sekasyöjille, silloin ei haittaa, vaikka tarjottavissa on liha- ja kalavaihtoehtoja.

Illanistujaisissa kannattaa tarjoilla ruokia, jotka ovat helposti syötäviä ja niistä riittää isommallekin porukalle. Minihampurilaiset vievät nopeasti nälän ja jälkkäriksi kaikki voivat dippailla valmiiksi pilkottuja hedelmiä suklaafondueen. Grillatut juustoleivät ovat helppo valmistaa ja maistuvat kaikille. Suolaiset juustokakkumuffinit voi tehdä kätevästi etukäteen, jotta illanistujaisten aikana voi keskittyä muuhun.

Erilaiset dipit ovat mainio tarjottava illanistujaisiin. Dipattavaksi sopivat esimerkiksi patonki, juustosiivut, sipsit, suolakeksi ja vihannekset. Hummus on terveellinen ja maukas dippi. Se sopii myös kasvissyöjille. Maailman paras juustodippi on ruokaisampi vaihtoehto. Juustodippiin voi myös dippailla viinirypäleitä sekä omenasiivuja. Piirakat ovat kätevä ja helppo tarjottava illanistujaisiin. Gluteeniton pestopiirakka on varma vaihtoehto, joka sopii niin kasvissyöjälle, sekasyöjälle kuin myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Maukas tacopiirakka ei sisällä lihaa ja tuo meksikolaista makumaailmaa tarjottaviin.

Jälkiruokana voi tarjoilla erilaisia kakkuja ja piirakoita. Klassinen Rocky Road on mainio jälkiruoka. Pinkki suklaamousse tarjoillaan laseista suklaalla ja strösseleillä koristeltuna. Brie-juustoista voi koota huikean Brie-juustokakun, joka koristellaan pähkinöillä ja viikunoilla sekä viimeistellään karamellikastikkeella.

Tutustu erilaisiin illanistujaistarjottaviin ja löydä omat suosikkisi!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat