Nakkipiilot

Nakkipiilot

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(23)

Nämä veikeän spiraalimaiset nakkipiilot sopivat mainiosti tarjoiltavaksi niin buffet-pöydässä kuin lastenkutsuillakin. Kaiken lisäksi ne on helppo ja nopea valmistaa.

Ainekset

Annokset

Tee näin:

Tee näin:

Sulata voi kattilassa ja lisää maito. Kaada seos kulhoon ja sekoita hiiva siihen. Lisää loput ainekset (säästä vähän jauhoja). Käännä taikina hyvin. Peitä kulho esimerkiksi kannella ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunti. Levitä taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa se hyvin. Lisää tarvittaessa loput jauhot. Jaa taikina 6 osaan ja pyörittele paloista pitkänomaisia ”makkaroita”. Kiedo taikina nyt nakin ympärille (jaa nakki tarvittaessa kahteen osaan). Aseta nakkipiilot leivinpaperilla uuninpellille ja sen jälkeen anna olla peitettynä noin 15 minuuttia. Voitele nakkipiilot vedellä ja sirottele päälle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 200 °C uunin keskitasossa noin 20 minuuttia tai, kunnes ne ovat saaneet kultaisen värin.