Nakkipiilot

Nakkipiilot

Nämä veikeät nakkipiilot sopivat mainiosti buffet-pöytään niin vappuna kuin uutenavuotena ja myös tarjoiltaviksi lastenkutsuilla. Helppoa ja herkullista!
https://www.arla.fi/reseptit/nakkipiilot/

Tee näin:

Nakkipiilot
  • Sulata voi kattilassa ja lisää maito. Kaada seos kulhoon ja sekoita hiiva siihen. Lisää loput ainekset (säästä vähän jauhoja). Käännä taikina hyvin. Peitä kulho esimerkiksi kannella ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunti. Levitä taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa se hyvin. Lisää tarvittaessa loput jauhot. Jaa taikina 6 osaan ja pyörittele paloista pitkänomaisia ”makkaroita”. Kiedo taikina nyt nakin ympärille (jaa nakki tarvittaessa kahteen osaan). Aseta nakkipiilot leivinpaperilla uuninpellille ja sen jälkeen anna olla peitettynä noin 15 minuuttia. Voitele nakkipiilot vedellä ja sirottele päälle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 200 °C uunin keskitasossa noin 20 minuuttia tai, kunnes ne ovat saaneet kultaisen värin.
Valmis!

Ainekset

Nakkipiilot
25 g
¼ l
Hiivaa
25 g
Sokeria
2 tl
Suolaa
¾ tl
Vehnäjauhoja
400 g
Makkaraa
6