Hummus juustolla

Hummus juustolla

20 minuuttia
Hummus valmistetaan kikherneistä, mutta siitä saa useita variaatioita maustamalla. Tässä reseptissä hummus saa happamuutta ja suolaista makua juustosta.
https://www.arla.fi/reseptit/hummus-juustolla/

Tee näin:

  • Aloita hummus käsittelemällä ensiksi kikherneet. Kaada kikherneet lävikköön tai siivilään ja huuhtele kunnolla.
  • Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tahnaksi.
  • Saadaksesi tasaisemman hummuksen lisää oliiviöljyä.
  • Testaa maku ja mausta hummus suolalla ja pippurilla.
  • Valuta hieman öliiviölyä valmiin hummuksen päälle.
  • Koristele hummus lopuksi hienonnetuilla saksanpähkinöillä, seesaminsiemenillä ja tuoreella oreganolla.
Valmis!

Ainekset

Kikherneitä (valutettuna n. 230g)
1 prk
150 g
Vettä
½ dl
Oliiviöljyä
½ dl
Valkosipulinkynsi
1
Sitruunamehu
1
Suolaa ja mustapippuria
Hummuksen päälle
Karkeasti pilkottuja saksanpähkinöitä
Seesaminsiemeniä
Tuoretta oregano
Oliiviöljyä
Lisää herkullisia ideoita
Falafel
Falafel
(17)
Munakoisotahna
1 tunti 15 minuuttia
Munakoisotahna
(1)