Falafel

Falafel

Arvioi

(6)

Falafel on Lähi-idän keittiön herkkuruoka. Falafel on friteerattu, yleensä kikherneistä valmistettu pieni pihvi tai pyörykkä, joka tarjoillaan esimerkiksi pitaleivän tai riisin kera.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 20 kpl

  • 1 tlk (n. 400g) kikherneitä
  • 1 iso sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi puserrettuna
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl lehtipersiljaa silputtuna
  • 2 maustemitallista harissaa tai sambal oelekia
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita kikherneet, sipuli, valkosipuli, juustokumina, suola, persilja, harissa, maissitärkkelys ja öljy keskenään. Muotoile seoksesta pieniä soikeita, matalia pullia. Paista pullat voissa pannulla keskilämmöllä noin 2 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile esimerkiksi pitaleipään käärittynä tai riisin kera.

Vinkki

Harissa on tunisialainen, erittäin tulinen tahna, joka valmistetaan mm. chilistä. Sitä käytetään erityisen paljon tunisialaisen keittiön lisäksi algerialaisissa ja marokkolaisissa ruoissa. Harissaa löytää monista etnisistä ruokakaupoista.