Falafel

Falafel

Falafel on Lähi-idän keittiön herkkuruoka. Falafel on friteerattu, yleensä kikherneistä valmistettu pieni pihvi tai pyörykkä, joka tarjoillaan esimerkiksi pitaleivän tai riisin kera.
Arvioi (1)

Minun arvosanani

Falafel

Falafel on Lähi-idän keittiön herkkuruoka. Falafel on friteerattu, yleensä kikherneistä valmistettu pieni pihvi tai pyörykkä, joka tarjoillaan esimerkiksi pitaleivän tai riisin kera.

Reseptistä valmistuu 20 kpl

  • 1 tlk (n. 400g) kikherneitä
  • 1 iso sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi puserrettuna
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl lehtipersiljaa silputtuna
  • 2 maustemitallista harissaa tai sambal oelekia
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl Arla Meijerivoita

Ohjeet

Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita kikherneet, sipuli, valkosipuli, juustokumina, suola, persilja, harissa, maissitärkkelys ja öljy keskenään. Muotoile seoksesta pieniä soikeita, matalia pullia. Paista pullat voissa pannulla keskilämmöllä noin 2 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile esimerkiksi pitaleipään käärittynä tai riisin kera.

Vinkit

Harissa on tunisialainen, erittäin tulinen tahna, joka valmistetaan mm. chilistä. Sitä käytetään erityisen paljon tunisialaisen keittiön lisäksi algerialaisissa ja marokkolaisissa ruoissa. Harissaa löytää monista etnisistä ruokakaupoista.

Suositellut tuotteet