
Falafel
Illallinen
Alkuruoka
Pääruoka
Lisuke
•
Falafel on Lähi-idän keittiön herkkuruoka. Falafel on friteerattu, usein kikherneistä valmistettu pieni pyörykkä. Tarjoile falefelit pitaleivän tai riisin kera.

Tee näin:
Falafel
Tarjoiluehdotus
Vinkki
Harissa on tunisialainen, erittäin tulinen tahna, joka valmistetaan mm. chilistä. Sitä käytetään erityisen paljon tunisialaisen keittiön lisäksi algerialaisissa ja marokkolaisissa ruoissa. Harissaa löytää monista etnisistä ruokakaupoista.
Ainekset
Falafel
(n. 400g) kikherneitä
|
1 tlk |
---|---|
Iso sipuli
|
1 |
Valkosipulinkynsi puserrettuna
|
1 |
Jeeraa
|
1 tl |
Suolaa
|
½ tl |
Tuore lehtipersilja silputtuna
|
½ dl |
Harissaa tai sambal oelekia
|
2 tl |
Maissitärkkelystä
|
2 rkl |
Rypsiöljyä
|
1 rkl |
2 rkl |