Papu-juusto-enchilada-reseptimme avulla on helppo valmistaa suolaisia meksikolaisia herkkuja hetkessä. Jos haluat lisätietoja papu-enchiladoista, jatka lukemista alla!
Kasvisfondia
|
2 dl |
---|---|
Belugalinssejä (n. 0,5 dl)
|
45 g |
Oliiviöljyä
|
1 tl |
Sipuli
|
1 |
Valkosipulinkynsiä hienonnettuna
|
3 |
Vihreä chili
|
1 |
Tomaattimurskaa (noin 400 g)
|
1 tlk |
Murskattua kuminaa
|
½ tl |
Karkeaa suolaa
|
1½ tl |
Punaisia kidneypapuja
|
n. 420 g |
Täysjyväisiä tortillalettuja, n. 20 cm halkaisijaltaan
|
8 |
---|---|
150 g |
Kirsikkatomaatteja
|
250 g |
---|---|
Kurkku (n. 250 g)
|
1 |
Punasipuli (n. 25 g)
|
½ |
Valkosipuli
|
1 |
Tuoretta korianteria
|
1 rkl |
Suolaa
|
¼ tl |
Pippuria myllystä
|
250 g |
Tuoretta korianteria
|
---|
Suolaisissa papuenchiladoissa, joissa on kidneypapuja, beluga-linssejä, vihreää chilipaprikaa ja makoisaa juustoa, on juuri sopiva määrä maustetta ja purevuutta. Koska niiden valmistamiseen ei mene kauan aikaa, ne sopivat loistavaksi illalliseksi kiireisempinäkin arki-iltoina. Papuenchiladat ovat värikäs ja houkutteleva ateria, ja niiden seuraksi sopii salsa, jossa on virkistäviä vihanneksia ja sitruksisia korianterinlehtiä.
Koska enchillada-reseptillämme on helppo valmistaa kerralla paljon maukasta ruokaa, se sopii erinomaisesti myös illanistujaisiin, joissa voit tarjoilla myös muita tex-mex-klassikoita, kuten quesadilloja, mausteisia nachoja ja guacamolea dippailtavaksi.
Makeiden ja maanläheisten kidneypapujen, kirpeiden tomaattien ja beluga-linssien yhdistelmä tekee papuengchiladoista maukkaita, täyttäviä ja rakenteeltaan mainioita. Beluga-linssit, jotka tunnetaan myös nimellä mustat linssit tai kaviaarilinssit, ovat pieniä, pyöreitä, sysimustia linssejä, jotka muistuttavat ulkonäöltään belugan kaviaaria. Niiden maku on rikas, maanläheinen ja pähkinäinen, ja se sopii hyvin yhteen lihaisampien kidneypapujen kanssa.
Koska beluga-linssit ovat kiinteitä ja pitävät kidneypapujen tapaan hyvin muotonsa kypsennettäessä, nämä täyteläiset linssit sopivat erinomaisesti papuengchiladojen valmistukseen. Kasvisliemi, sipuli, valkosipuli ja juustokumina antavat täytteelle upean syvyyden ja maun, ja vihreä chili tuo tulisuutta papujen, linssien ja juuston täyteläisyyden läpi.
Papu-enchiladojen valmistaminen on erittäin nopeaa ja yksinkertaista. Koska ne paistetaan uunissa, niistä tulee hieman rapeita ja juusto sulaa täydellisesti, ja tuloksena on lohdullinen ja täyttävä ateria, joka tekee varmasti vaikutuksen. Uunissa paistaminen on helppoa, joten resepti on helppo ja herkullinen joka kerta.
Juustopapu-engchiladat tarvitsevat rinnalleen tietenkin täydellisen juuston, joka tuo ruokaan hieman täyteläisyyttä ja kermaisuutta. Mausteinen, chilillä maustettu juusto on täydellinen valinta meksikolaisvaikutteiseen ateriaan.
Siksi rakastamamme Tolkuttomat juustot ovat täydellinen valinta. Koska juusto on jo valmiiksi raasteena, voit helposti lisätä sen täytteeseesi saadaksesi hieman makua. Voit myös ripotella sitä rullattujen papuengchiladojen päälle viimeistellen ne herkullisen näköisiksi. Sulaneen juuston herkullisen tahmea rakenne sitoo kaiken yhteen ja tekee näiden papuengchiladojen syömisestä herkullista.
Jos haluat lisätä tulisuutta, voit valmistaa mausteisia papuenchiladoja käyttämällä joko enemmän chiliä tai useita eri chililajeja. Koska vihreät chilit ovat yleensä miedompia kuin punaiset, voit käyttää näiden kahden sekoitusta, lisätä kuivattua chiliä tai käyttää täytteessä jauhettua chipotle-chiliä. Jälkimmäinen vaihtoehto tuo ruokaan paitsi paljon tulisuutta myös savuista makua.
Jos et halua muuttaa täytettä, voit sen sijaan lisätä pikkelöityjä jalapeñopaprikoita, tuoretta punaista chilipippuria tai kuutioitua sipulia papuengchiladojen päälle ennen paistamista, jolloin saat lisää maustetta, makua ja rakennetta.
Tortillat kannattaa esilämmittää ennen täyttämistä, jotta ne ovat notkeampia ja helpompi rullata halkeilematta. Kun tortillat ovat kylmiä, ne voivat olla jäykkiä ja hauraita, jolloin niitä voi olla vaikea käsitellä repeämättä. Tortillojen esilämmitys pehmentää niitä ja tekee niistä joustavampia.
Voit esilämmittää niitä joko kuivalla pannulla keskilämmöllä noin 30 sekuntia kummaltakin puolelta tai mikroaaltouunissa. Jos valitset jälkimmäisen vaihtoehdon, peitä tortillapino kostealla paperipyyhkeellä, jotta ne eivät kuivu, kun kuumennat niitä noin 1-2 minuuttia tai kunnes ne ovat lämmenneet ja pehmenneet.