&format=jpg)
Kasvisquesadillat

Tee näin:
Kasvisquesadillat
Tarjoiluehdotus
Kasvisquesadillat Q&A
Lue lisää useimmiten kysyttyjä kysymyksiä alta.
Ainekset
Kasvisquesadillat
Bataatti
|
600 g |
---|---|
Suolaa ja pippuria
|
|
Ingmariini® Juokseva rasvaseosta
|
Paputäyte
Salottisipulia
|
2 |
---|---|
Valkosipulinkynttä
|
2 |
Jeeraa
|
1 tl |
Oreganoa
|
1 tl |
Mustia papuja
|
n. 400 g |
Limettimehua
|
1 tl |
Suolaa ja pippuria
|
Tortillalettuja
|
8 |
---|---|
150 g | |
Arla® Tomera Tex Mex juustoraastetta
|
150 g |
Marinoituja jalapenoja viipaloituna
|
4 rkl |
Tarjoiluun
Limetti
|
1 |
---|---|
Salaattilajikkeita
|
65 g |
Arla® Lempi Smetanaa
|
200 g |
Tomaattisalsaa
|
1 prk |
Korianteria
|
Lisää herkullisia ideoita
Proteiinipitoinen meksikolainen suosikki
Yksi Meksikon suosituimmista ruokalajeista, vaatimaton quesadilla, juontaa juurensa atsteekkien valtakuntaan, jossa tortillatäytteet olivat makeita ja niitä nautittiin usein jälkiruokana. Sittemmin täytteet ovat laajentuneet huomattavasti juustosta lihaan ja vihanneksiin. Meidän versiomme sisältää mustapapumössöä, joka on täynnä proteiinia ja muita terveellisiä herkkuja, kuten antioksidantteja, kuituja ja kalsiumia.
Välipala, alkupala vai kokonainen ateria?
Valitse itse, tämä resepti sopii mihin aikaan päivästä tahansa. Täydellistä ateriaa varten suosittelemme, että lisäät pöytään muutaman lisukkeen, kuten tässä reseptissä olevat bataatit ja salaattisekoitus. Muita vaihtoehtoja ovat kirpeä meksikolainen coleslaw, meksikolainen katumaissi (tunnetaan myös nimellä elote) ja herkullisen maukas korianteri-lime-riisi, jossa perinteisesti yhdistetään pitkäjyväinen valkoinen riisi valkosipuliin, limen mehuun ja kuoreen, korianteriin ja jalapeñoihin, jotka antavat valinnaisen lisäpotkun.
Kuinka tehdä quesadilloista sormiruokaa?
Valmiin quesadillan leikkaaminen suikaleiksi, niiden kääriminen pyöröiksi ja kiinnittäminen hammastikulla tai pidemmällä puisella vartaalla on hauska ja helppo tapa tehdä tästä reseptistä sormiruokaa. Voit myös valmistaa pureskeltavia, täyteen ladattuja välipaloja käyttämällä pieniä, lyhyitä laseja. Paina lasin avulla quesadillaa alaspäin, jotta saat aikaan täydellisen kokoisen suupalan. Aloita nyt kerrostaminen vuorottelemalla quesadillan osia ja täytteitä ja varmista, että viimeinen kerros on loraus smetanaa, jonka päällä on limettipala.
Parhaat kaverit quesadillalle
Monet väittävät, että täytteet ovat yhtä tärkeitä kuin täyte ja täydellisesti paistettu tortilla, elleivät jopa tärkeämpiä. Limettiviipaleet ovat ehdoton valinta, ja pelkkä puristus tuo raikkaan ja mausteisen lisän mihin tahansa quesadillaan. Smetana, mausteinen tomaattisalsa ja kermainen guacamole ovat myös klassisia lisukkeita, joita näet useimmissa pöydissä.