Kasvisquesadillat

Kasvisquesadillat

35 minuuttia
Maukkaat kasvisquesadillat valmistuvat paputäytteellä ja juustolla. Tarjoile quesadillat bataattilohkojen, salsan ja smetanan kanssa. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/kasvisquesadillat/

Tee näin:

Kasvisquesadillat
  • Valmista ensiksi bataattilohkot. Laita uuni kuumenemaan 225 asteiseksi.
  • Puhdista bataatit hyvin. Leikkaa bataatista lohkoja. Siirrä bataattilohkot uuninpellille, jonka päällä on leivinpaperi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle juoksevaa rasvaseosta.
  • Paista bataattilohkoja uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet väriä pintaan.
  • Valmista paputäyte. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Paista ne rasvaseoksessa pannulla noin 5 minuuttia. Lisää juustokumina ja oregano, ja paista vielä 1 minuutin ajan.
  • Huuhtele pavut ja lisää sipulien joukkoon. Lämmitä seos ja mausta limemehulla, suolalla ja pippurilla. Muussaa paputäyte kevyesti.
  • Levitä paputäyte neljälle tortillaletuille. Murustele päälle Apetina-juustoa. Lisää juustoraaste ja viipaloitu jalapeno. Nosta loput tortillat kansiksi.
  • Paista kasvisquesadillat paistinpannulla rasvaseoksessa keskilämmöllä, kunnes ne ovat saaneet väriä ja juusto on sulanut.
  • Leikkaa paistetut kasvisquesadillat viipaleiksi ja koristele korianterilla.
  • Tarjoile kasvisquesadillat bataattilohkojen, limelohkojen, salaatin, smetanan ja salsan kanssa.
Valmis!

Kasvisquesadillat Q&A

Lue lisää useimmiten kysyttyjä kysymyksiä alta.

Mitä eroa on tortillan ja quesadillan välillä?
Tortilla on pyöreä, litteä leipä, joka on valmistettu maissijauhoista tai jauhoista. Se muodostaa pohjan quesadillalle, johon lisätään täyte (tavallisimmin juusto, johon lisätään lihaa ja/tai vihanneksia). Sitten tortilla taitetaan kahtia ja paahdetaan, kunnes juusto on sulanut, jolloin siitä tulee quesadilla.
Pitäisikö quesadillan olla rapea?
Täydellinen quesadilla on rapea ja kullanruskea ulkopuolelta, mutta ei liian kova. Se luo virheettömän kontrastin tämän reseptin pehmeämmille ja pehmeämmille täytteille, jotka koostuvat bataatista, mustapapumössöstä ja sulaneesta juustosta.
Miten meksikolaiset syövät quesadilloja?
Quesadilla täyttää kaikki katuruokien vaatimukset: se on nopea valmistaa, sitä on suhteellisen helppo syödä ilman ruokailuvälineitä, se on herkullinen ja se säästää lompakkoa. Siksi tätä ruokalajia nautitaan Meksikossa eniten matkan päällä aamiaiseksi, lounaaksi tai päivälliseksi. Monilla kadunkulmilla on pitkiä jonoja, kun myyjät täyttävät tortillat ääriään myöten kaikella, mikä voi sisältää paistettuja papuja ja silputtua kanaa, vihanneksia ja runsaita annoksia sulatettua juustoa.
Onko quesadilla täysi ateria?
Quesadillalla on monia eri muotoja. Meksikossa sitä syödään eniten katuruokana, mutta sitä on myös monissa kotikeittiöissä joko osana isompaa ateriaa tai täyteläisempien lisukkeiden kera.

Ainekset

Kasvisquesadillat
Bataatti
600 g
Suolaa ja pippuria
Ingmariini® Juokseva rasvaseosta
Paputäyte
Salottisipulia
2
Valkosipulinkynsiä
2
Jeeraa
1 tl
Oreganoa
1 tl
Mustia papuja
n. 400 g
Limettimehua
1 tl
Suolaa ja pippuria
Tortillalettuja
8
150 g
Arla® Tomera Tex Mex juustoraastetta
150 g
Marinoituja jalapenoja viipaloituna
4 rkl
Tarjoiluun
Limetti
1
Salaattilajikkeita
65 g
Arla® Lempi Smetanaa
200 g
Tomaattisalsaa
1 prk
Korianteria
Lisää herkullisia ideoita
Kasvisburritot
45 minuuttia
Kasvisburritot
(6)
Buddha bowl
40 minuuttia
Buddha bowl
(3)

Proteiinipitoinen meksikolainen suosikki

Yksi Meksikon suosituimmista ruokalajeista, vaatimaton quesadilla, juontaa juurensa atsteekkien valtakuntaan, jossa tortillatäytteet olivat makeita ja niitä nautittiin usein jälkiruokana. Sittemmin täytteet ovat laajentuneet huomattavasti juustosta lihaan ja vihanneksiin. Meidän versiomme sisältää mustapapumössöä, joka on täynnä proteiinia ja muita terveellisiä herkkuja, kuten antioksidantteja, kuituja ja kalsiumia.

Välipala, alkupala vai kokonainen ateria?

Valitse itse, tämä resepti sopii mihin aikaan päivästä tahansa. Täydellistä ateriaa varten suosittelemme, että lisäät pöytään muutaman lisukkeen, kuten tässä reseptissä olevat bataatit ja salaattisekoitus. Muita vaihtoehtoja ovat kirpeä meksikolainen coleslaw, meksikolainen katumaissi (tunnetaan myös nimellä elote) ja herkullisen maukas korianteri-lime-riisi, jossa perinteisesti yhdistetään pitkäjyväinen valkoinen riisi valkosipuliin, limen mehuun ja kuoreen, korianteriin ja jalapeñoihin, jotka antavat valinnaisen lisäpotkun.

Kuinka tehdä quesadilloista sormiruokaa?

Valmiin quesadillan leikkaaminen suikaleiksi, niiden kääriminen pyöröiksi ja kiinnittäminen hammastikulla tai pidemmällä puisella vartaalla on hauska ja helppo tapa tehdä tästä reseptistä sormiruokaa. Voit myös valmistaa pureskeltavia, täyteen ladattuja välipaloja käyttämällä pieniä, lyhyitä laseja. Paina lasin avulla quesadillaa alaspäin, jotta saat aikaan täydellisen kokoisen suupalan. Aloita nyt kerrostaminen vuorottelemalla quesadillan osia ja täytteitä ja varmista, että viimeinen kerros on loraus smetanaa, jonka päällä on limettipala.

Parhaat kaverit quesadillalle

Monet väittävät, että täytteet ovat yhtä tärkeitä kuin täyte ja täydellisesti paistettu tortilla, elleivät jopa tärkeämpiä. Limettiviipaleet ovat ehdoton valinta, ja pelkkä puristus tuo raikkaan ja mausteisen lisän mihin tahansa quesadillaan. Smetana, mausteinen tomaattisalsa ja kermainen guacamole ovat myös klassisia lisukkeita, joita näet useimmissa pöydissä.