Tacot chilisienillä

Tacot chilisienillä

30 minuuttia
Tacot ovat monien suosikkiruoka ja ne maistuvat erinomaisilta kasvisversiona. Täytä tacot chilisienillä, pikkelöidyllä punasipulilla ja avokadokreemillä.
https://www.arla.fi/reseptit/tacot-chilisienilla/

Tee näin:

Pikkelöity punasipuli
  • Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kiehauta sokeri, etikka ja vesi kattilassa.
  • Kaada liemi sipulien päälle lasipurkkiin.
  • Sulje kansi tiiviisti ja säilytä pikkelöity punasipuli jääkaapissa tarjoiluun saakka.
Avokadokreemi
  • Jatka avokadokreemin valmistuksella.
  • Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa pieneksi silpuksi. Muussaa kuoritut avokadot haarukalla kulhossa. Lisää sekaan créme fraîche, valkosipuli, limemehu ja suola. Tarkista maku.
  • Siirrä avokadokreemi peitettynä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Tacot chilisienillä
  • Huuhtele portobellot ja valuta vedet pois. Leikkaa sienet 1 cm paloiksi.
  • Sulata ¼ voista isolla pannulla. Paista ¼ sieniviipaleista 3–4 minuuttia korkealla lämmöllä. Käännä sieniä paiston aikana.
  • Ota sienet pois pannulta ja toista paistaminen lopun voin ja sienten kanssa.
  • Laita kaikki paistetut sienet takaisin pannulle ja mausta sambal oelekilla sekä suolalla.
  • Lämmitä tortillat ja kokoa tacot. Täytä tacot chilisienillä, pikkelöidyllä punasipulilla, avokadokreemillä, lehtikaalilla, créme fraîchella sekä korianterilla.
Valmis!
Vinkki

Voit valmistaa pikkelöidyn punasipulin jo etukäteen. Etikan happo tekee punasipulista vaaleanpunaisen, ja mitä kauemmin sipulit vetäytyvät jääkaapissa sitä voimakkaampi väristä tulee. Pikkelöity punasipuli säilyy jääkaapissa jopa 2 viikkoa peitettynä. Voit siis valmistaa punasipulista tarvittaessa suuremman määrän. Pikkelöityä punasipulia voit käyttää tacojen lisäksi salaateissa ja voileivissä.

Ainekset

Pikkelöity punasipuli
Sokeria (n. 1 dl)
85 g
Etikkaa
1 dl
Punasipuli (n. 150 g)
2
Avokadokreemi
Kypsää avokado
3
1 dl
Valkosipulinkynsi
1
Tuorepuristettua limettimehua
1 rkl
Suolaa
¾ tl
Chilisienet
50 g
Portobello-sieniä
600 g
Sambal oelek
3 rkl
Suolaa
½ tl
Lisäksi
Minitortilloja n. 15 cm halkaisijaltaan
12
Hienoksi pilkottua lehtikaalia
150 g
2 dl
Tuoretta korianteria
Lisää herkullisia ideoita
Nachovuoka
45 minuuttia
Nachovuoka
(22)