Punajuurihummus

Punajuurihummus

45 minuuttia
Punajuurihummus on maukas dippi sipseille ja kasviksille. Voit tarjoilla punajuurihummusta myös lisukkeena pihvin ja salaatin kanssa. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Punajuurihummus
  • Keitä punajuuria kevyesti suolaisessa vedessä noin puoli tuntia. Kaada vesi pois ja anna niiden kuivua.
  • Valuta kikherneet suolavedestä. Kuori ja purista valkosipuli kulhoon. Lisää kulhoon punajuuret, kikherneet ja jogurtti. Sekoita aineksista kermainen punajuurihummus.
  • Lisää hummuksen joukkoon sitruunamehu, suola ja pippuri. Tarkista maku.
  • Koristele punajuurihummus jogurtilla, oliiviöljyllä, seesaminsiemenillä, saksanpähkinöillä ja timjamilla.
Valmis!

Ainekset

Punajuurihummus
Punajuurta (n. 225 g)
2
Kikherneitä suolavedessä
n. 225 g
2 rkl
Pieniä valkosipulinkynsiä
2
Tuorepuristettua sitruunamehua
2 tl
Suolaa
½ tl
Pippuria myllystä
Koristeluun
Oliiviöljyä
Seesaminsiemeniä
Saksanpähkinöitä
Tuoretta timjamia
Lisää herkullisia ideoita
Porkkanahummus
45 minuuttia
Porkkanahummus
(4)
Hummus juustolla
20 minuuttia
Hummus juustolla
(3)
Hummus
Hummus
(7)