Voileipäsushit

Voileipäsushit

Herkulliset voileipäsushit ovat täydellinen tarjottava kaikenlaisiin juhliin! Tuo voileipäkakku siis 2000-luvulle ja yllätä vieraasi voileipäsusheilla.
https://www.arla.fi/reseptit/voileipasushit-kahdella-taytteella/

Tee näin:

Kasvissushit
  • Leikkaa kurkusta, porkkanasta ja avokadosta pikkurillin paksuisia tikkuja. Keitä porkanatikkuja 2 minuuttia suolavedessä ja jäähdytä. Leikkaa vuokaleipäsiivuista kuoret pois. Levitä tuorekelmu bambumatolle. Aseta leipäviipaleet matolle pystyyn 2 kpl rinnakkain. Suihkuta kevyesti vedellä ja kauli viipaleita hieman ohuemmaksi. Voitele leivät tuorejuustolla ja aseta täytteet keskelle pitkittäin aivan kuten sushia valmistaessa. Rullaa bambumaton avulla tiukaksi rullaksi ja laita jääkaappin hetkeksi tekeytymään. Leikkaa terävällä veitsellä tangot kahdeksaan osaan ja tarjoile. Koristele ruohosipulisilpulla.
Graavilohi-katkarapusushit
  • Leikkaa graavilohesta pikkurillin paksuisia suikaleita. Leikkaa vuokaleipäsiivuista kuoret pois. Levitä tuorekelmu bambumatolle. Aseta leipäviipaleet matolle pystyyn 2 kpl rinnakkain. Suihkuta kevyesti vedellä ja kauli viipaleita hieman ohuemmaksi. Voitele leivät tuorejuustolla ja aseta täytteet keskelle pitkittäin aivan kuten sushia valmistaessa. Rullaa bambumaton avulla tiukaksi rullaksi ja laita jääkaappin hetkeksi tekeytymään. Poista kelmu ja sivele pintaan hieman tuorejuustoa ja pyörittele paahdetuissa seesaminsiemenissä. Leikkaa terävällä veitsellä tangot kahdeksaan osaan ja tarjoile. Koristele mädillä, wasabilla ja ruohosipulilla.
Valmis!

Ainekset

Kasvissushit
Siivua vaaleaa vuokaleipää vaakaaleikattua
8
Kurkku
1
Isoa porkkanoita
2
Avokado
2
Maustamatonta tuorejuustoa mustapippuri
500 g
Ruohosipulia koristeluun
Graavilohi-katkarapusushit
Siivua vaaleaa vuokaleipää vaakaleikattua
8
Leikkaamatonta graavilohta
500 g
Sulatettuja katkarapuja
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
500 g
Kirjolohen mätiä
100 g
Wasabitahnaa
1 rkl
Koristeluun ruohosipulia ja seesaminsiemeniä