Minilohihampurilaiset

Minilohihampurilaiset

Minipurilaiset lohitäytteellä ja krassilevitteellä ovat mainio tarjottava vaikkapa lastenjuhlilla tai seisovassa pöydässä.

Tee näin:

  • Leikkaa lohi paloiksi ja laita monitoimikoneeseen. Lisää lohimurekkeeseen sitruunan raastettu kuori ja mehu, suolaa ja pippuria. Muotoile 8 pientä pihviä. Muotoile kaksi ympyrää kustakin leipäviipaleesta, noin 4 cm halkaisijaltaan. Paista voissa rapeaksi molemmin puolin. Nypi salaatti pieniksi paloiksi ja sekoita yhteen vihanneskrassilevitteen kanssa. Paista hampurilaisia voissa 1-2 minuuttia kummaltakin puolen. Voitele leivät levitteellä. Lisää leipien väliin salaatinlehtiä ja lohipihvejä. Parhaiten saat minihampurilaiset pysymään koossa, kun laitat hammastikun niiden läpi.
Valmis!

Ainekset

Lohifileetä
300 g
Sitruunan raastettu kuori ja mehu
½
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
ripausta
Paahtoleipää
8 viipaletta
Lehteä keräsalaattia
3
Krassilevite
1 dl
Sinappia
1 rkl
Leikattua vihanneskrassia
1 pkt
Suolaa
ripausta
Hammastikkuja