Päärynächutney

Päärynächutney

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Päärynächutney saa jouluista makua inkivääristä ja mausteneiikasta. Rusinat ja saksanpähkinät tuovat mukavaa rakennetta hillokkeeseen. Tarjoile juuston kera!

Ainekset

Annokset

  • 3 pehmeää päärynää
  • 1 sipuli
  • ½ appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl sokeria
  • 1½ dl keltaisia rusinoita
  • 3 rkl omenaviinietikkaa
  • ½ tl jauhettua mausteneilikkaa
  • inkivääriä
  • ½ dl karkeaksi rouhittuja saksanpähkinöitä
  • Makusi mukaista juustoa, esim. Castello White Valkohomejuustoa

Tee näin:

Tee näin:

Kuori ja poista päärynöistä karat. Leikkaa päärynät pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Laita kaikki ainekset saksanpähkinöitä lukuunottamatta kattilaan. Hauduta seosta miedolla lämmöllä ilman kantta noin 1.5 tuntia kunnes se sakenee ja muuttuu paksummaksi. Kääntele chutneyn joukkoon pähkinät ja mausta lopuksi suolalla. Anna jäähtyä.