Päärynächutney

Päärynächutney

Päärynächutney saa jouluista makua inkivääristä ja mausteneiikasta. Rusinat ja saksanpähkinät tuovat mukavaa rakennetta hillokkeeseen. Tarjoile juuston kera!
https://www.arla.fi/reseptit/paarynachutney/

Tee näin:

  • Kuori ja poista päärynöistä karat. Leikkaa päärynät pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Laita kaikki ainekset saksanpähkinöitä lukuunottamatta kattilaan. Hauduta seosta miedolla lämmöllä ilman kantta noin 1.5 tuntia kunnes se sakenee ja muuttuu paksummaksi. Kääntele chutneyn joukkoon pähkinät ja mausta lopuksi suolalla. Anna jäähtyä ja tarjoile Castello White valkohomejuuston kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pehmeää päärynöitä
3
Sipuli
1
Appelsiinin raastettu kuori ja mehu
½
Sitruunankuori ja mehu
½
Sokeria
1 dl
Keltaisia rusinoita
1½ dl
Omenaviinietikkaa
3 rkl
Jauhettua neilikkaa
½ tl
Inkivääriä
ripausta
Karkeaksi rouhittuja saksanpähkinöitä
½ dl
Lisää herkullisia ideoita