Enkelipiparkakut

Enkelipiparkakut

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Kauniit enkelipiparkakut sopivat hyvin joulukuusenkoristeiksi tai joululahjaksi. Lapset erityisesti rakastavat piparkakkujen koiristelua.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 20 kpl

  • 125 g vehnäjauhoja (n. 2 dl)
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 rkl siirappia

Koristeluun

  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl kananmunan valkuaista
  • 20 pientä enkelikiiltokuvaa
  • hopeakuulia

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita jauhot, sokeri ja vaniljasokeri. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja murenna se seokseen. Lisää keltuainen ja siirappi ja vaivaa taikina kasaan esimerkiksi monitoimikoneella. Anna piparkakkutaikinan levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kauli taikina työtasolla ohueksi levyksi. Tee taikinasta tähden- ja sydämenmuotoisia piparkakkuja ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista vaaleat piparit 200°C uunin keskiosassa noin 7 minuuttia. Tee parsineulalla reikä jokaiseen piparkakkuun. Anna jäähtyä. Koristelu: Sekoita tomusokeri ja munanvalkuainen. Lisää kuorrutusta keskelle pipareita ja paina kiiltokuva tai hopeakuulia varovasti kuorrutukseen kiinni. Vedä valmiista rei'istä ohut nauha läpi. Ripusta koristellut vaaleat piparit joulukuuseen tai anna joululahjaksi.

Lisää herkullisia ideoita