Kermainen parsakeitto

Kermainen parsakeitto

35 minuuttia
Kermainen parsakeitto maistuu keväälle. Tarjoile parsakeitto alkupalana tai illallisena yhdessä tuoreen leivän kanssa. Ota ohje talteen!

Tee näin:

Parsakeitto ohje
  • Aloita valmistamaan kermainen parsakeitto käsittelemällä ensin parsat. Leikkaa pois parsojen kovat kannat. Leikkaa parsojen nuput ja keitä niitä suolavedessä noin 2 minuuttia, jäähdytä nuput kylmässä vedessä ja laita odottamaan, kunnes parsakeitto on valmis.
  • Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Leikkaa loput parsat pienemmiksi paloiksi. Kuullota parsoja, sipulin, valkosipulin ja voin kanssa kattilassa. Kaada kasvisliemi ja valkoviini kattilaan ja keitä parsakeittoa noin 10 minuuttia.
  • Ota kattila levyltä ja soseuta parsakeitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita keitto tasaiseksi ja kaada takaisin kattilaan. Viimeistele parsakeitto lisäämällä joukkoon Lempi Fraîche kerma ja kiehauta.
  • Mausta kermainen parsakeitto suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
  • Koristele valmis kermainen parsakeitto parsan nupuilla ja tarjoile parsakeitto heti.
Valmis!

Ainekset

Parsakeitto
Tuoretta vihreää parsaa
500 g
Salottisipuleita
2
Valkosipulinkynsi
1
1½ rkl
Kasvisfondeja
4 dl
Kuivaa valkoviiniä
1 dl
Arla® Lempi Fraîche 15% kermaa
3 dl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 tl
Lisää herkullisia ideoita
Parsarisotto
35 minuuttia
Parsarisotto
(25)