Uppomunat ja parsat

Uppomunat ja parsat

Uppomunat ja parsat toimivat niin alkuruokana kuin myös pääruoan lisukkeina. Makumaailmaa täydentää moderni hollandaisekastike. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan uppomunat ja tee ensiksi Hollandaisekastike.
  • Ruskista voi kattilassa, kaada se sitten toiseen astiaan odottamaan ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa munankeltuaiset, vesi ja sitruunamehu kattilassa ja lämmitä noin 65°C asteiseksi. Ota kattila pois liedeltä. Lisää ruskistettua voita munankeltuaisten joukkoon vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla.
  • Valmista seuraavaksi uppomunat. Mittaa vesi, etikka ja suola kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi.
  • Kypsennä uppomunat yksitellen. Riko yksi kananmuna kuppiin. Sekoita vettä kauhalla pyörteen aikaansaamiseksi. Kaada kananmuna varovaisesti hiljalleen kiehuvaan veteen ja anna keittyä noin 4 minuuttia. Nosta muna vedestä reikäkauhalla.
  • Leikkaa pois parsojen kovat kannat. Keitä parsoja noin 2 minuuttia
  • Nosta uppomunat parsojen päälle.
  • Viimeistele uppomunat ja parsat. Ripottele päälle vielä raastettua sitruunan kuorta, rouhittuja hasselpähkinöitä ja revittyä tuoretta kirveliä.
Valmis!

Ainekset

Tuoretta parsaa
1 kg
Kananmunia
8
Vettä
1 l
Suolaa
1 tl
Väkiviinaetikkaa (12%)
2 rkl
Sitruunan kuori
1
Paahdettuja hasselpähkinöitä rouheena
1 dl
Tuoretta kirveliä
1 dl
Hollandaisekastike
400 g
Munankeltuaista
6
Vettä
4 rkl
Puristettua sitruunamehua
2 rkl
Suolaa
2 tl
Lisää herkullisia ideoita
Parsarisotto
35 minuuttia
Parsarisotto
(25)