Paahdettu parsa

Paahdettu parsa

Paahdettu parsa on ihana kevään herkku, joka sopii monen ruoan lisukkeeksi. Voit valmistaa parsat uunissa tai grillissä. Kokeile helppoa reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan paahdettu parsa ja laita uuni lämpenemään 225 °C asteeseen.
  • Pese perunat ja puolita ne leikkaamalla. Laita perunat uunivuokaan. Sulata voi ja voitele perunoiden leikatut pinnat voilla. Ripottele sormisuolaa perunoiden päälle ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  • Leikkaa pois parsojen kovat kannat. Valmista paahdettu parsa uunissa tai grillissä. Muista käännellä parsoja paistamisen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
  • Nosta parsat ja perunat tarjoiluastiaan.
  • Viimeistele paahdettu parsa ja perunat ripottelemalla niiden päälle seesaminsiemeniä ennen tarjoilua. Tarjoile paahdettu parsa ja perunat heti.
Valmis!

Ainekset

Tuoretta vihreää parsaa
250 g
Varhaisperunoita
750 g
30 g
Seesaminsiemeniä
1 rkl
Sormisuolaa
1 tl
Lisää herkullisia ideoita
Parsarisotto
35 minuuttia
Parsarisotto
(25)