Kvinoapihvit ja sitruunaruohotahna

Kvinoapihvit ja sitruunaruohotahna

Mehevät kvinoapihvit, pehmeät sisältä ja rapeat päältä, sopivat täydellisesti raikkaalla sitruunaruoholla maustetun raejuuston kanssa.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Kvinoapihvit ja sitruunaruohotahna

Mehevät kvinoapihvit, pehmeät sisältä ja rapeat päältä, sopivat täydellisesti raikkaalla sitruunaruoholla maustetun raejuuston kanssa.

Annoslukumäärä

ainekset

  • 2 dl kvinoaa (tricolore)
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl hirssihiutaleita
  • purjosipulia
  • ½ dl Arla Meijerivoita
  • 100 g Arla Heritage Label Präst -juustoa raasteena
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitallinen mustapippuria

Sitruunaruohotahna

  • sitruunaruohoa
  • 250 g Arla Keso raejuustoa
  • 1 raastettu kuori ja mehu lime
  • 3 punajuurta tai kelta- ja raitajuurta
  • suolaa
  • herneenversoja

Ohjeet

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja anna sen jäähtyä hiukan. Sekoita munat 1 dl hirssihiutaleita kulhossa ja anna niiden turvota noin 10 min. Suikaloi purjo hienoksi, kuullota ne voisulassa. Lisää kvinoa, purjo ja juustoraaste munaseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna seistä noin 10 min. Nuiji sitruunaruohoa (esim. perunanuijalla näin maut irtoaa) hienonna hyvin hienoksi, sekoita Keso raejuustoon limen kuoren kanssa. Kuori ja viipaloi punajuuret mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja sekoita niihin limenmehu ja suolaa. Muotoile taikinasta 8 pihviä, kääntele ne hirssihiutaleissa. Paista pihvit rapeiksi voissa noin 2 min. kummaltakin puolelta. Tarjoile lämpimänä eriväristen ”punajuurien” ja sitruunaraejuuston kera, koristele herneenversoilla.

Suositellut tuotteet