Kvinoa-kanasalaatti

Kvinoa-kanasalaatti

30 minuuttia
Kvinoa-kanasalaatti pekonilla ja avokadolla. Tarjoile salaatti ihanan crème fraîche-sinihomejuustokastikkeen kanssa. Syö ja nauti!
https://www.arla.fi/reseptit/kvinoa-kanasalaatti/

Tee näin:

  • Kypsennä kvinoa liemessä pakkauksen ohjeiden mukaan.
  • Silppua pekoni ja paista rapeaksi kuivassa, kuumassa paistinpannussa. Anna ylimääräisen rasvan valua paperipyyhkeiden päällä.
  • Painele broilerinfileet litteiksi käsin. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista voissa 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Leikkaa avokado paloiksi ja viipaloi sipuli ohuesti.
  • Sekoita kvino, avokado, sipuli ja pinaatti suurella lautasella. Leikkaa kana viipaleiksi ja aseta päälle. Ripottele päälle pekonia.
  • Raasta juusto ja sekoita se crème fraîcheen. Tarjoile salaatti kastikkeen kanssa.
Valmis!

Kvinoa-kanasalaatti Q&A

Kuuluuko kvinoa-kanasalaatti kuumana vai kylmänä?
Kvinoa, kana ja pekoni kannattaa jättää täähtymään ennen salaatin kokoamista. Liika kuumuus nuupahduttaa lehdet ja avokadon. Lämmin, raikas kvinoa-kanasalaatti on ihanan täyttävä. Voit kuitenkin yhtä hyvin tehdä salaatin etukäteen ja tarjoilla kaiken huoneenlämpöisenä. Jääkaappikylmä salaatti voi sopia hyvin kuumille kesäpäiville, mutta tämän ruokalajin täyteläiset maut ovat parhaimmillaan, kun se tarjoillaan huoneenlämmössä tai hieman lämpimämpänä.
Kuinka kauan kylmä kvinoa-kanasalaatti säilyy?
Kun otat kvinoa-kanasalaatin jääkaapista, se kannattaa syödä tunnin sisällä. Salaatin jättäminen huoneenlämpöön yli kahdeksi tunniksi ei ole suositeltavaa, sillä bakteerit voivat alkaa kasvaa ruoassa.
Miten kvinoasta saa vähemmän kitkerää?
Kvinoa sisältää saponiineja, eräänlaisia kemiallisia yhdisteitä, jotka voivat jättää salaattiin karvaan, maanläheisen maun. Vaikka lähes kaikki kaupoissa myytävä kvinoa on pesty saponiinien poistamiseksi, hyvä huuhtelu kylmällä vedellä tiheän siivilän läpi on nopea ja helppo tapa varmistaa, että kvinoa-kanasalaatissa on vain haluttu maku.

Ainekset

Kvinoa-kanasalaatti
Kvinoaa
2 dl
Kanaliemikuutio
1
Kanan fileitä
400 g
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 ripaus
Pekonia
140 g
1 rkl
Avokado
2
Punasipuli
½
Tuoretta baby-pinaattia
75 g
Lisää herkullisia ideoita
Kasvispastasalaatti
20 minuuttia
Kasvispastasalaatti
(12)

Kvinoa-kanasalaatti on täydellinen salaatti lämpimiin kesäpäiviin

Jos etsit nopeaa ja helppoa salaattia, joka on täynnä makua ja valmis tarjoiltavaksi alle 30 minuutissa, älä etsi enempää. Kvinoa-kanasalaatti salaatti on yhtä lailla silmien kuin makunystyröidenkin juhlaa, ja se sopii tarjottavaksi niin lämpimänä kesäpäivänä kuin kaikkina muinakin vuodenaikoina.

Täydellinen lounasresepti

Kvinoa-kanasalaatti on nopea ja helppo valmistaa. Se sopii erinomaisesti viikonloppulounaaksi ystävien kanssa tai piknikille perheen kanssa. Tai tee iso erä kvinoaa, kanaa, pekonia ja kastiketta jääkaappiin tulevan viikon lounashetkiä varten. Lisää salaattiin joka päivä tuoreita kasviksia, jotta maut ja koostumus pysyvät kohdallaan.

Kuinka saada kvinoa juuri oikeanlaiseksi

Ensimmäinen askel loistavaan kvinoaan on huuhdella jyvät huolellisesti tiheässä siivilässä, jotta kaikki katkeruus poistuu. Laita sitten yksi osa kvinoaa ja kaksi osaa kevyesti suolattua vettä tai lientä kattilaan ja kiehauta kevyesti. Laske lämpöä hieman ja keitä ilman kantta kunnes kvinoaan on imeytynyt kaikki vesi. Tämä kestää 10-20 minuuttia kvinoan määrästä riippuen. Nosta kattila liedeltä ja keitä kannen alla vielä viisi minuuttia. Näin kvinoa höyrystyy ja lopputulos on täydellinen ja ilmava.

Mitä tehdä kvinoa-kanasalaatin tähteille?

Ylijäänyt kvinoa-kanasalaatti säilyy jääkaapissa jopa kolme päivää. Muista peittää salaatti ilmatiiviillä kannella, jotta se säilyy tuoreena ja ei-toivotut aromit pysyvät poissa.