Kvinoaa
|
2 dl |
---|---|
Kanaliemikuutio
|
1 |
Kanan fileitä
|
400 g |
Suolaa
|
1 tl |
Mustapippuria
|
1 ripaus |
Pekonia
|
140 g |
1 rkl | |
Avokadoa
|
2 |
Punasipuli
|
½ |
Tuoretta baby-pinaattia
|
75 g |
75 g | |
2 dl |
Jos etsit nopeaa ja helppoa salaattia, joka on täynnä makua ja valmis tarjoiltavaksi alle 30 minuutissa, älä etsi enempää. Kvinoa-kanasalaatti salaatti on yhtä lailla silmien kuin makunystyröidenkin juhlaa, ja se sopii tarjottavaksi niin lämpimänä kesäpäivänä kuin kaikkina muinakin vuodenaikoina.
Kvinoa-kanasalaatti on nopea ja helppo valmistaa. Se sopii erinomaisesti viikonloppulounaaksi ystävien kanssa tai piknikille perheen kanssa. Tai tee iso erä kvinoaa, kanaa, pekonia ja kastiketta jääkaappiin tulevan viikon lounashetkiä varten. Lisää salaattiin joka päivä tuoreita kasviksia, jotta maut ja koostumus pysyvät kohdallaan.
Ensimmäinen askel loistavaan kvinoaan on huuhdella jyvät huolellisesti tiheässä siivilässä, jotta kaikki katkeruus poistuu. Laita sitten yksi osa kvinoaa ja kaksi osaa kevyesti suolattua vettä tai lientä kattilaan ja kiehauta kevyesti. Laske lämpöä hieman ja keitä ilman kantta kunnes kvinoaan on imeytynyt kaikki vesi. Tämä kestää 10-20 minuuttia kvinoan määrästä riippuen. Nosta kattila liedeltä ja keitä kannen alla vielä viisi minuuttia. Näin kvinoa höyrystyy ja lopputulos on täydellinen ja ilmava.
Ylijäänyt kvinoa-kanasalaatti säilyy jääkaapissa jopa kolme päivää. Muista peittää salaatti ilmatiiviillä kannella, jotta se säilyy tuoreena ja ei-toivotut aromit pysyvät poissa.