Kukkakaaligratiini on mehevä ja maukas kasvisruoka, joka valmistuu nopeasti. Tällä reseptillä onnistut varmasti!
Tee näin:
Irrota kukkakaalin kukinnot toisistaan ja keitä niitä kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, jotta ne hieman kypsyvät. Ota kukkakaalien keitinvettä talteen noin puoli desiä.
Sulata voinokare kattilan pohjalla ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja talteen otettu keitinliemi kattilaan. Sekoittele miedolla lämmöllä, jotta kastike alkaa paksuuntua. Sulata kastikkeen joukkoon sulatejuusto ja mausta se mustapippurilla.
Asettele keitetyt kukkakaalit uuninkestävään astiaan ja kaada kastike niiden päälle. Paista kukkakaaligratiinia 220 asteessa 20–25 minuuttia, jotta kastikkeen pintaan tulee hieman väriä.