Kukkakaaligratiini

Kukkakaaligratiini

Kukkakaaligratiini on mehevä ja maukas kasvisruoka, joka valmistuu nopeasti. Tällä reseptillä onnistut varmasti!

Tee näin:

Kukkakaaligratiini
  • Irrota kukkakaalin kukinnot toisistaan ja keitä niitä kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, jotta ne hieman kypsyvät. Ota kukkakaalien keitinvettä talteen noin puoli desiä.
  • Sulata voinokare kattilan pohjalla ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja talteen otettu keitinliemi kattilaan. Sekoittele miedolla lämmöllä, jotta kastike alkaa paksuuntua. Sulata kastikkeen joukkoon sulatejuusto ja mausta se mustapippurilla.
  • Asettele keitetyt kukkakaalit uuninkestävään astiaan ja kaada kastike niiden päälle. Paista kukkakaaligratiinia 220 asteessa 20–25 minuuttia, jotta kastikkeen pintaan tulee hieman väriä.
Valmis!

Ainekset

Kukkakaaligratiini
Kukkakaalinnuppuja
n. 350 g
Kasvisfondi
1
20 g
Vehnäjauhoa
2 rkl
2 dl
Sulatejuustoa
150 g
Mustapippuria
1 tl
Lisää herkullisia ideoita