Perunagratiini

Perunagratiini

1 tunti 15 minuuttia
Perunagratiini on herkullinen ja maistuva lisuke, joka sopii joka tilanteeseen. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/perunagratiini/

Tee näin:

  • Aloita perunagratiinin valmistus kuumentamalla uuni 200°C lämpötilaan.
  • Kuori, halkaise ja viipaloi perunat sekä sipulit. Kerrostele ne juustoraasteen ja mausteiden kanssa uunivuokaan.
  • Kaada kerma tasaisesti muiden ainesten päälle uunivuokaan.
  • Nosta vuoka 200-asteisen uunin alaosaan. Kypsennä perunagratiinia reilu tunti, kunnes perunat ovat kypsiä.
  • Peitä vuoka tarvittaessa alumiinifoliolla, ettei perunagratiinin pinta pala.
  • Tarjoa perunagratiini esimerkiksi liharuokien lisukkeena.
Valmis!

Ainekset

Kiinteämaltoisia perunoita
1 kg
Sipuleita
2
Arla® Emmental juustoraastetta
150 g
Rakuunaa tai muuta yrttimaustetta
1 rkl
Suolaa
1½ tl
Mustapippurirouhetta
½ tl
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
4 dl
Lisää herkullisia ideoita