Kimchi

Kimchi

60+ min
Kimchi eli korealainen hapatettu kiinankaali on tulista, hapanta ja rouskuvaa – eli koukuttavan hyvää. Kimchi sopii grilliruuan seuraksi. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita kimchin valmistus käsittelemällä ensiksi kiinankaali. Leikkaa kaali neljään osaan. Leikkaa juuri pois ja erota lehdet isoon kulhoon. Hiero kaaliin suolaa ja anna seistä noin 1 tunnin ajan.
  • Huuhtele kiinankaali suolasta huolellisesti. Keitä vesi, riisijauho ja sokeri samalla sekoittaen. Anna hieman jäätyä ja sekoita joukkoon inkivääri, valkosipuli, kalakastike, chilihiutaleet sekä paprikajauhe.
  • Paloittele loput vihannekset ohuiksi suikaleiksi. Lisää vihannekset ja kiinankaali chilisekoituksen joukkoon ja sekoita hyvin.
  • Laita kimchi lasipurkkiin, peitä muovikelmulla sekä kannella. Älä täytä purkkeja kokonaan. Anna kimchin maustua huoneenlämmössä 2 vuorokautta. Kimchi kuplii käymisestä.
  • Kahden päivän jälkeen nosta kimchi jääkaappiin muutamaksi päiväksi.
  • Tarjoa kimchi grilliruuan lisukkeena.
Valmis!

Ainekset

Kimchi
Kiinankaalia
1 kg
Suolaa
2 rkl
Vettä
1½ dl
Riisijauhoa
2 rkl
Sokeria
1 rkl
1 rkl
Valkosipulinkynttä raastettuna
2
Kalakastiketta
½ dl
Chilihiutaletta
2 rkl
Paprikamaustetta
3 rkl
Kukkakaalinnuppuja
100 g
Porkkana
1
Retiisejä
150 g
Lisää herkullisia ideoita
Bulgogi
1 tunti
Bulgogi
(2)