Bulgogi

Bulgogi

1 tunti
Bulgogi on suosittu korealainen liharuoka. Bulgogissa naudanliha marinoidaan, paistetaan ja tarjoillaan itusalaatin sekä kimchin kera. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Bulgogi
  • Aloita bulgogi leikkaamalla lihasta ohuita viipaleita.
  • Tee sitten marinadi lihalle. Kuori ja raasta päärynä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Laita ainekset kulhoon ja lisää soijakastike, sokeri, seesamiöljy sekä etikka. Sekoita hyvin ja anna seoksen seistä huoneenlämmössä, sillä aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
Gochujang-kastike
  • Valmista gochujang-kastike. Pilko kevätsipuli ja sekoita smetanan, chilitahnan sekä seesamiöljyn kanssa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Itusalaatti
  • Valmista seuraavaksi japanilainen itusalaatti. Huuhtele idut lävikössä tai siivilässä. Pilko kevätsipuli ja hienonna korianteri.
  • Laita ainekset kulhoon ja sekoita seesamiöljyn ja soijakastikkeen kanssa. Raasta joukkoon limen kuori sekä purista salaattiin limen mehu. Sekoita hyvin.
Tarjoilu
  • Huuhtele salaatinlehdet ja aseta tarjoiluastialle.
  • Ota esille valmistamasi marinadi ja paista liha marinadin kanssa kuumalla paistinpannulla ilman rasvaa erissä.
  • Kokoa bulgogit. Täytä salaatinlehdet riisillä, itusalaatilla, lihalla, gochujang-kastikkeella sekä kimchillä.
Valmis!

Ainekset

Bulgogi
Naudan entrecôteeta
500 g
Päärynää
1
Sipulia
1
Valkosipulinkynsiä
3
Japanilaista soijakastiketta
1 dl
Sokeria
3 rkl
Seesamiöljyä
2 rkl
Riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
2 rkl
Gochujang-kreemi
Kevätsipulia
½ nippu
200 g
Gochujang chilitahnaa
2 rkl
Seesamiöljyä
1 rkl
Itusalaatti
Tuoreita Mungpavun ituja
n. 150 g
Kevätsipulia
½ nippu
Tuoretta korianteria
1 ruukku
Paahdettuja seesaminsiemeniä
½ dl
Japanilaista soijakastiketta
1 rkl
Limeä
1
Tarjoiluun
Jasmiiniriisiä
Salaatinlehtiä, esim. romaine- tai sydänsalaattia
Kimchiä
n. 1 dl
Lisää herkullisia ideoita
Kimchi
60+ min
Kimchi
(1)
Yakiniku
60+ min
Yakiniku
(4)