Parsapiiras

Parsapiiras

60+ min
Keväinen parsapiiras sopii niin aamupalapöytään kuin brunssille! Maukas parsapiiras juustotäytteellä hurmaa takuulla vieraasi. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/parsapiiras/

Tee näin:

Piirastaikina
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Aloita parsapiiras taikinan valmistamisesta. Sekoita jauhot ja suola. Leikkaa voi pienemmiksi paloiksi ja murskaa se jauhojen sekaan. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Painele piirastaikina suorakaiteen muotoiseen ja irtopohjaiseen piirakkavuokaan (n. 10 x 33 cm). Taittele taikinaa myös vuoan reunoille. Esipaista piiraspohja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Kun piiraspohja on esipaistumassa, käsittele parsat ja kevätsipuli. Huuhtele vihannekset. Leikkaa tai napsauta parsan puumainen tyvi pois.
  • Valmista juustotäyte. Valuta Apetina-juustokuutiot ja siirrä ne kulhoon. Murskaa juusto kevyesti haarukalla. Lisää juuston joukkoon kananmunat, maito ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
  • Kaada juustotäyte piiraspohjalle. Lisää vihreät parsat sekä kevätsipuli – paina ne kevyesti juustotäytteen sisään. Paista parsapiiras uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes piiras on kullanvärinen.
  • Anna piiraan hieman vetäytyä ennen tarjoilua. Nauti parsapiiras kevyen salaatin kanssa.
Valmis!
Vinkki

Kevätsesongin ulkopuolella, voit korvata reseptin vihannekset esim. parsakaalilla, purjolla ja kevyesti keitetyillä porkkanoilla. Leivo parsapiiras pyöreään (n. 22 cm halkaisijaltaan) piirakkavuokaan suorakaiteen muotoisen vuoan sijaan.

Ainekset

Piirastaikina
Vehnäjauhoja (n. 2 dl)
120 g
Täysjyvävehnäjauhoja (n. 1 dl)
60 g
Karkeaa suolaa
½ tl
100 g
Vettä
2 rkl
Juustotäyte
Apetina® Classic -kuutioita
200 g
Kananmunia
2
1 dl
Pippuria myllystä
Vihreää parsaa (n. 100 g)
8
Kevätsipuleita
n. 150 g
Lisää herkullisia ideoita
Parsapizza
60+ min
Parsapizza
(1)
Parsakaalikeitto
35 minuuttia
Parsakaalikeitto
(7)