Parsakaalikeitto

Parsakaalikeitto

35 minuuttia
Täyteläinen parsakaalikeitto on maukas arkiruoka, joka viimeistellään cheddarilla. Tarjoile parsakaalikeitto yrttikrutongeilla. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Parsakaalikeitto
  • Aloita valmistamaan parsakaalikeitto leikkaamalla ensin sekä parsakaalin kimput että varret paloiksi. Hienonna sipuli. Kuumenna voi paistinpannussa ja paista parsakaalia ja sipulia 5–6 minuutin ajan.
  • Lisää parsakaalin joukkoon pannulle kasvisliemi ja keitä parsakaalikeittoa kannen alla 20–25 minuuttia, kunnes parsakaali on todella pehmeää. Sekoita parsakaalikeitto tasaisesti.
  • Lisää keiton joukkoon seuraavaksi kerma ja keitä keittoa vielä noin 5 minuuttia. Hämmennä keittoa, jotta se ei pääse palamaan pohjaan.
  • Siirrä parsakaalikeitto pois liedeltä ja lisää joukkoon cheddar-juusto. Sekoita juusto keiton tasaisesti joukkoon. Mausta parsakaalikeitto lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarkista vielä maku.
Yrttikrutongit
  • Sillä aikaa, kun parsakaalikeitto vetäytyy, valmista yrttikrutongit. Kuutioi ensin leipä. Hienonna sitten valkosipuli ja persilja. Kuumenna voi paistinpannussa. Paista leipä rapeaksi keskilämmöllä välillä leipäkuutioita käännellen.
  • Lisää leipäkuutioiden joukkoon murskattu valkosipuli sekä persilja paistamisen loppupuolella. Mausta lopuksi suolalla.
  • Tarjoile lämmin parsakaalikeitto yrttikrutonkien kera.
Valmis!

Ainekset

Parsakaalikeitto
Parsakaali
500 g
Keltasipuli
1
1 rkl
Kasvisfondeja
6 dl
2 dl
150 g
Suolaa ja mustapippuria
Yrttikrutongit
Vuokaleipää
2 siivua
Valkosipulinkynsi
1
Tuoretta persiljaa
2 rkl
2 rkl
Suolaa
2 tl
Lisää herkullisia ideoita
Kermainen parsakeitto
35 minuuttia
Kermainen parsakeitto
(4)