Pehmeä parsakaalikeitto

Pehmeä parsakaalikeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Pehmeänmakuinen parsakaalikeitto vie kielen mennessään. Tarjoile keitto kuumana tuoreen leivän kera.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 1¼ l vettä
  • 400 g parsakaalin nuppuja karkeina paloina
  • 1 kesäkurpitsaa karkeina paloina (n. 200 g)
  • 3 pientä valkosipulinkynttä
  • 1 hienonnettu keltasipuli
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1½ dl vettä
  • 150 g Arla Luomu maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 tl tuorepuristettua limemehua
  • ¼ tl cayennepippuria
  • 2 tl suolaa
  • 400 g kuorittuja katkarapuja

Koristeluun

  • hienonnettua persiljaa
  • limelohkoja

Lisäksi

  • täysjyväleipää

Tee näin:

Tee näin:

Lämmitä vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää parsakaali ja kesäkurpitsa. Keitä kasviksia miedolla lämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia. Sekoita kasvikset ja vesi valkosipulin kanssa pieninä annoksina tehosekoittimessa (täytä vain 1/3 tehosekoittimesta). Sekoita kukin osa korkeimmalla nopeudella noin 30 sekunnin ajan tai, kunnes keitto on tasaista. Kaada keitto siivilän läpi takaisin kattilaan. Lisää sipuli ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoita välillä. Sekoita keskenään jauhot ja 1 rkl vettä. Lisää loppu vesi ja sitten tuorejuusto. Sekoita, kunnes seos on täysin tasainen. Lisää juustoseos, limen mehu, cayennenpippuri ja suola keittoon. Kiehauta ja keitä sitä kohtalaisella lämmöllä ja jatka sekoittamista noin 5 minuuttia. Mausta maun mukaan. Tarjoiluun: Jaa katkaravut lämmitetyille keittolautasille, kaada noin 2 dl keittoa kuhunkin ja koristele persiljalla ja limelohkoilla. Tarjoile heti.