Pehmeä parsakaalikeitto

Pehmeä parsakaalikeitto

Pehmeänmakuinen parsakaalikeitto vie kielen mennessään. Tarjoile keitto kuumana tuoreen leivän kera.

Tee näin:

  • Lämmitä vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää parsakaali ja kesäkurpitsa. Keitä kasviksia miedolla lämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia. Sekoita kasvikset ja vesi valkosipulin kanssa pieninä annoksina tehosekoittimessa (täytä vain 1/3 tehosekoittimesta). Sekoita kukin osa korkeimmalla nopeudella noin 30 sekunnin ajan tai, kunnes keitto on tasaista. Kaada keitto siivilän läpi takaisin kattilaan. Lisää sipuli ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoita välillä.
  • Sekoita keskenään jauhot ja 1 rkl vettä. Lisää loppu vesi ja sitten ruokakerma. Sekoita, kunnes seos on täysin tasainen. Lisää juustoseos, limen mehu, cayennenpippuri ja suola keittoon. Kiehauta ja keitä sitä kohtalaisella lämmöllä ja jatka sekoittamista noin 5 minuuttia. Mausta maun mukaan.
Tarjoiluun
  • Jaa katkaravut lämmitetyille keittolautasille, kaada noin 2 dl keittoa kuhunkin ja koristele persiljalla ja limelohkoilla. Tarjoile heti.
Valmis!

Ainekset

Vettä
1¼ l
Parsakaalin nuppuja karkeina paloina
400 g
Kesäkurpitsa karkeina paloina (n. 200 g)
1
Pientä valkosipulinkynsiä
3
Hienonnettu keltasipuli
1
Vehnäjauhoa
1 rkl
Vettä
1½ dl
2 dl
Tuorepuristettua limetin mehu
4 tl
Cayennepippuri
¼ tl
Suolaa
2 tl
Kuorittuja katkarapuja
400 g
Koristeluun
Hienonnettua persiljaa
Limelohkoja
Lisäksi
Täysjyväleipä