Parsapizza

Parsapizza

60+ min
Maukas parsapizza saa makupariksi raejuustoa ja maustettuja katkarapuja. Tarjoile parsapizza kevyen salaatin kera.

Tee näin:

Pizzapohja
  • Valmista ensiksi parsapizzan pohja.
  • Sekoita hiiva ja kädenlämmin vesi leivontakulhossa. Lisää öljy, suola ja kahta erilaista jauhoa (säilytä hieman vehnäjauhoja myöhempää käyttöä varten).
  • Sekoita pizzataikina hyvin yhteen puukauhalla. Anna pizzataikinan kohota liinalla peitettynä jääkaapissa vähintään 8 tuntia – mieluiten 24 tuntia.
Kokoa parsapizza
  • Taputtele sulatetut katkaravut kuiviksi ja valmista niille marinadi. Lisää pieneen kulhoon öljy ja 1 rkl hienonnettua chiliä. Sekoita marinadiin vielä 2 tl sitruunan kuorta sekä 1 rkl sitruunamehua ja sekoita tasaiseksi. Dippaa katkaravut marinadissa.
  • Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Laita kaksi uuninpeltiä uuniin.
  • Kaada pizzataikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hyvin. Lisää tarvittaessa loput jauhoista.
  • Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile niistä kaksi soikeaa pizzapohjaa (n. 28 x 40 cm). Siirrä pizzapohjat kahdelle leivinpaperille ja liu’uta ne kuumien leivinpeltien päälle. Leikkaa leivinpaperi pohjien ympäriltä niin, ettei sitä ole näkyvillä (paperi voi palaa grillatessa).
  • Esipaista pizzapohjat uunin ylä- ja alaosissa 250 asteessa. Ota pizzapohjat ulos 10–12 minuutin kuluttua ja käännä uuni grillivastukselle.
  • Kun pohjat paistuvat, huuhtele parsat, salaattisekoitus ja kesäkurpitsa. Käsittele ensiksi parsa. Leikkaa tai napauta puumainen tyviosa pois. Leikkaa parsat puoliksi pituussuunnassa ja mausta parsat suolalla.
  • Höylää kesäkurpitsasta ohuita, pitkiä nauhoja juustohöylällä tai julienne-leikkurilla.
  • Painele pizzapohjia, jos ne ovat kohonneet. Levitä raejuusto, mozzarella, parsa ja mausteiset katkaravut pizzoille ja grillaa yksi parsapizza kerrallaan uunin ylätasolla noin 2 minuutin ajan.
  • Koristele parsapizzat ohuilla kesäkurpitsanauhoilla ja tarjoile pizzat loppujen kesäkurpitsojen sekä salaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pizzapohja
Hiivaa
10 g
Vettä
2½ dl
Oliiviöljyä
2 tl
Karkeaa suolaa
¾ tl
Täysjyvävehnäjauhoja esim. spettiä (n. 1.75 dl)
100 g
Vehnäjauhoja esim. Tipo 00 (n. 4.5 dl)
250 g
Maustetut katkaravut
Tiikerikatkarapuja
200 g
Oliiviöljyä
2 tl
Punaista chili
1
Sitruuna
½
Tuoretta vihreää parsaa
300 g
Karkeaa suolaa
½ tl
450 g
200 g
Kesäkurpitsa (n. 250 g)
1
Salaattilajikkeita
50 g
Lisää herkullisia ideoita
Parsarisotto
35 minuuttia
Parsarisotto
(25)