Varma kevään merkki

Parsa on vihannesten aatelistoa

Parsaviikot ovat varma merkki kevään saapumisesta. Parsa sopii nautittavaksi sellaisenaan voinokareen kera, mutta siitä saa myös aivan ihanaa keittoa, piirakan ja paljon muuta!

Parsan keittäminen

Parsaa valmistaessasi kannattaa varren alapäästä leikata pari senttimetriä pois, tai tankoparsan ollessa kyseessä, huokoinen osa irtoaa napsahtaen taittamalla. Jos valmistat vihreää parsaa, joka on tuoretta ja ohutkuorista, sitä ei tarvitse kuoria. Jos kuori on paksu tai valmistat valkoista parsaa, kannattaa nämä aina kuoria.

Keitä parsoja vedessä, jossa on paljon suolaa, ja mielellään hieman sitruunaa. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia ja paksumman valkoisen parsan 10 minuuttia. Älä keitä niitä liian pehmeiksi, jotta parsojen herkullinen maku säilyy. Valuta parsat hyvin ja tarjoile heti.

Aiheeseen liittyvät reseptit

Teemat