Varma kevään merkki

Parsa ihastuttaa

Parsa on herkkua ja monen ruokapöydän kevät alkaakin parsaviikkojen aikaan. Parsa sopii nautittavaksi sellaisenaan voinokareen kera, mutta siitä saa aivan ihania keittoja, muffinsseja ja paljon muuta!

Parsan keittäminen

Parsaa valmistaessasi kannattaa varren alapäästä leikata pari senttimetriä pois, tai tankoparsan ollessa kyseessä, huokoinen osa irtoaa napsahtaen taittamalla. Jos valmistat vihreää parsaa, joka on tuoretta ja ohutkuorista, sitä ei tarvitse kuoria, mutta paksumpikuorinen ja valkoinen parsa kannattaa aina kuoria. Keitä parsoja vedessä, jossa on paljon suolaa, ja mielellään hieman sitruunaa. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia ja paksumman valkoisen parsan 10 minuuttia. Älä keitä niitä liian pehmeiksi, jotta parsojen herkullinen maku säilyy. Valuta parsat hyvin ja tarjoile heti. Nauti!

Aiheeseen liittyvät reseptit