Parsa-avokadosalaatti

Parsa-avokadosalaatti

25 minuuttia
Parsa-avokadosalaatti on herkullinen ja ravitseva salaatti, joka saa lisää ruokaisuutta pekonista ja Apetina juustoista. Uppomuna vielä ja valmista tuli!
https://www.arla.fi/reseptit/parsa-avokadosalaatti-ja-uppomuna/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan parsa-avokadosalaatti paistamalla pekoni rapeaksi kuumassa paistinpannussa.
  • Valuta pekoneista ylimääräinen rasva paperipyyhkeiden päällä.
  • Leikkaa pois parsojen kannat. Keitä niitä suolavedessä noin 2 minuuttia. Valuta ja huuhtele parsat kylmällä vedellä.
  • Leikkaa, poista kivi ja kuori avokadot. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja pirskota päälle sitruunamehua.
  • Kiehauta vesi, etikka ja suola kattilassa alhaisella lämmöllä. Laske lämpöä niin että vesi vain poreilee.
  • Riko kananmunat yksi kerrallaan kuppiin ja liu’uta ne varovasti veteen. Anna munien hautua noin 3 minuuttia. Nosta ne pois uralusikalla.
  • Lisää parsa, pekoni ja avokadot lautaselle. Murenna päälle juusto ja lisää munat.
  • Viimeistele parsa-avokadosalaatti lopuksi ripauksella mustapippuria ja viipaloidulla krassilla.
Valmis!
Vinkki

Uppomunien sijaan voit käyttää löysäksi keitettyjä munia.

Ainekset

Vihreää parsaa
250 g
Avokadoa
2
Pekonia
280 g
Puristettua sitruunamehua
1 tl
Kananmunia
4
Vettä
1½ l
Etikka 12 %
½ dl
Suolaa
2 tl
150 g
Karkeaksi jauhettua mustapippuria
Rs krassia
1
Lisää herkullisia ideoita
Papu-avokadosalaatti
30 minuuttia
Papu-avokadosalaatti
(2)