Papu-avokadosalaatti

Papu-avokadosalaatti

30 minuuttia
Papu-avokadosalaatti on terveellinen ja ruokaisa ateria. Mustikat tuovat salaattiin metsän raikkautta. Sivuiltamme löydät lisää herkullisia reseptejä!

Tee näin:

  • Keitä täysjyväriisiä suolalla maustetussa vedessä noin 15-20 minuuttia pakkauksen ohjeen mukaan. Anna riisin jäähtyä.
  • Huuhtele pavut kylmässä vedessä. Kuutioi avokado ja pirskota sen päälle limen mehu ja raastettu kuori.
  • Asettele lautaselle riisi, pavut ja avokadokuutiot yhdessä suikaloitujen porkkanoiden, sipuleiden, salaattijuuston sekä revittyjen salaatinlehtien kanssa.
  • Lisää annoksen päälle lopuksi mustikat sekä suolaa ja pippuria.
  • Nauti papu-avokadosalaatti leivän kanssa.
Valmis!
Vinkki

Mustikoiden sijaan voit käyttää myös karhunvatukoita tai pieneksi kuutioituja persikoita.

Ainekset

Täysjyväriisiä
160 g
Vettä
2 dl
Suolaa
½ tl
Valkoisia papuja (säilyke)
400 g
Avokado kuutioina (n. 125 g)
1
Limen kuori ja mehu
1
Porkkanoita
4
Sipuleita
2
200 g
L romainesalaatti
½
Mustikoita
100 g
Suolaa
½ tl
Mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
Täysjyväleipä
Lisää herkullisia ideoita
Papu-kinkkusalaatti
20 minuuttia
Papu-kinkkusalaatti
(3)