Parsaa Hollandaisekastikkeella

Parsaa Hollandaisekastikkeella

Parsaa Hollandaisekastikkeella on klassinen ja herkullinen alkuruoka, jonka valmistat muutamassa minuutissa.

Tee näin:

  • Aloita kastikkeella. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna voin suolan asettua. Vatkaa keltuaiset ja vesi pienessä kattilassa. Laita se suureen kattilaan, kiehuvaan veteen. Vatkaa voimakkaasti, kunnes seos paksuuntuu. Ota kattila vesihauteesta ja vatkaa joukkoon voita, ilman että sakka tulee mukaan, vähän kerrallaan. Mausta sitruunalla ja suolalla. Keitä parsoja noin 3 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä, joka on maustettu sitruunan kuorella ja mehulla. Levitä parsa lautasille ja kaada kastiketta päälle. Koristele tuoreella rakuunalla ja tarjoile leivän kera.
Valmis!

Ainekset

Tuoretta vihreää parsaa
400 g
Suolaa
½ tl
Sitruunan kuori ja mehu
½
Vettä
5 dl
Hollandaisekastike
150 g
Munankeltuaista
3
Vettä
2 rkl
Sitruunamehua
2 tl
Suolaa
1 ripaus
Tuoretta rakuunaa
Lisää herkullisia ideoita