Parsapasta

Parsapasta

20 minuuttia
Kermainen parsapasta on kevään suosikkiarkiruokia! Parsapasta viimeistellään maukkaalla Port Salut -juustolla. Ota talteen helppo resepti ja herkuttele!

Tee näin:

Parsapasta
  • Aloita parsapastan valmistus käsittelemällä ensin parsat ja valkosipuli. Huuhtele parsat ja napsauta puumaiset tyviosat pois. Leikkaa nuput irti ja laita sivuun. Kuori valkosipulit ja hienonna.
  • Keitä parsanvarsia kevyesti suolatussa vedessä 4 minuuttia.
  • Soseuta parsanvarret ja 1 rkl ruohosipulia tehosekoittimessa.
  • Laita pastavesi kiehumaan.
  • Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan. Laita sivuun.
  • Laske lämpöä ja kuullota hienonnetut valkosipulinkynnet voissa. Lisää sitruunan raastettu kuori, sitruunan mehu, fraîche-kerma ja parsasose. Kiehauta ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun keittoaikaa on jäljellä 2 minuuttia, lisää parsanuput kattilaan pastan kanssa.
  • Valuta pasta lävikössä ja kaada sitten kastikkeen sekaan. Sekoita hyvin ja ripottele päälle paahdetut auringonkukansiemenet.
  • Tarjoile parsapasta raastetun Port Salut -juuston kanssa ja silppua päälle hieman ruohosipulia.
Valmis!

Ainekset

Parsapasta
Iso nippu parsaa
500 g
Ruohosipulia
1 rkl
Tagliatelle pasta
360 g
Auringonkukansiemeniä
½ dl
Valkosipulinkynsiä
2
1 rkl
Sitruunan kuori + mehu
1
Arla® Lempi Fraîche kermaa 15%
2 dl
Suolaa ja pippuria
Päälle
Ruohosipulia silputtuna
Lisää herkullisia ideoita
Parsarisotto
35 minuuttia
Parsarisotto
(25)
Parsapizza
60+ min
Parsapizza
(1)
Parsapiiras
60+ min
Parsapiiras
(2)