Kevään, valon ja hyvän ruoan juhla

Pääsiäinen

Pääsiäinen on keväinen ruokajuhla, jonka perinteisiä herkkuja ovat mämmi, lampaanpaisti ja pasha. Katso maistuvimmat pääsiäisreseptit!

Pääsiäinen on keväinen ruokajuhla, jolloin kokoonnutaan yhteen nauttimaan hyvästä ruoasta. Pääsiäisruoka voidaan nauttia minä tahansa pääsiäisen päivänä. Perinteisesti pääsiäinen yhdistetään tiiviisti lammas- ja karitsaruokiin. Lampaanpaisti kruunaa monen pääsiäispöydän, mutta myös juhlava pääsiäiskana sopii mainiosti tarjottavaksi pääsiäisaterialle. Pasha ja mämmi vaativat valmistukseensa hiemaan aikaa, mutta maistuvat itse tehtyinä parhaimmalta.

Pääsiäinen voi olla myös lihaton. Pääsiäisen kasvisruoat ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta. Arlan pääsiäisresepteistä löytyy herkullisia kasvisvaihtoehtoja kasvissyöjälle, fleksaajalle ja sekasyöjälle.

Pääsiäisaterian kruunaa herkullinen jälkiruoka. Pääsiäisen jälkiruoat ovat perinteisesti rahka- ja hedelmäpainotteisia. Pääsiäiseen makumaailmaan sopivat ihanat persikat, makeat mangot, ananakset ja raikkaat passiohedelmät. Tunnetuimmat jälkiruoat pasha ja mämmi vaativat valmistukseensa hieman enemmän aikaa, mutta maistuvat itse tehtyinä parhaimmilta. Lisäksi voit olla varma, että valmistukseen ei ole käytetty lisäaineita ja allergioita silmällä pitäen tiedät tarkkaan mitä jälkiruoat sisältävät.

Kinderkakku

Pääsiäinen on juhla, johon kuuluvat myös monenlaiset herkulliset leivonnaiset ja kakut. Helppo, vain viiden raaka-aineen kinderkakku on täyteläinen ja näyttävä kakku, joka hurmaa takuulla koko pöytäseurueen. Olemme koonneet yhteen myös herkulliset pääsiäisleivonnaiset, jotka voit valmistaa pääsiäisaterian jälkiruoaksi tai voit tarjoilla pääsiäisen juhlapäivien kahvipöydässä. Katso myös muut herkulliset pääsiäisen juustokakut!

Kokoamamme pääsiäismenu koostuu perinteisistä ja uusista herkuista - testaa ja ihastu!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat