Kevään, valon ja hyvän ruoan juhla

Pääsiäismenu

Pääsiäinen on keväinen ruokajuhla, jonka perinteisiä herkkuja ovat mämmi, lampaanpaisti ja pasha. Katso maistuvimmat pääsiäisreseptit!

Pääsiäinen kokoaa perheen tai ystävät yhteen nauttimaan hyvästä ruoasta. Oikeastaan pääsiäisruoka voidaan nauttia minä tahansa pääsiäisen päivänä. Perinteisesti pääsiäismenu painottuu lammas- ja karitsaruokiin. Lampaanpaisti tai lampaanviulu kruunaa monen pääsiäispöydän, mutta myös juhlava pääsiäiskana ja maukas kaneli-mantelilohi sopivat mainiosti pääsiäisruoaksi.

Kananmunat kuuluvat myös pääsiäiseen – koristeina ja osana pääsiäisruokaa. Kokeile valmistaa vaikkapa katkaraputäytteiset kananmunat pääsiäismenun alkupaloiksi.

Pääsiäisruoka ja pääsiäisen menu voi olla myös lihaton. Pääsiäisen kasvisruoat ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta. Pääsiäinen osuu usein parsan kanssa sanaan ajankohtaan. Parsa uunissa on mainio pääsiäisruoka, varsinkin kun se tarjoillaan appelsiinikastikkeen kanssa. Arlan pääsiäisresepteistä löytyy herkullisia kasvisvaihtoehtoja kasvissyöjälle, fleksaajalle ja sekasyöjälle.

Pääsiäisruoan kruunaa herkullinen jälkiruoka. Pääsiäisen jälkiruoat ovat perinteisesti rahka- ja hedelmäpainotteisia. Pääsiäisen makumaailmaan sopivat ihanat persikat, makeat mangot, ananakset ja raikkaat passiohedelmät. Pääsiäisen tunnetuimmat jälkiruoat pasha ja mämmi vaativat valmistukseensa hieman enemmän aikaa, mutta maistuvat itse tehtyinä parhaimmilta. Lisäksi voit olla varma, että valmistukseen ei ole käytetty lisäaineita ja allergioita silmällä pitäen tiedät tarkkaan mitä jälkiruoat sisältävät.

Kinderkakku

Pääsiäinen on juhla, johon kuuluvat myös monenlaiset herkulliset leivonnaiset ja kakut. Helppo, vain viiden raaka-aineen kinderkakku on täyteläinen ja näyttävä kakku, joka hurmaa takuulla koko pöytäseurueen. Olemme koonneet yhteen myös herkulliset pääsiäisleivonnaiset, jotka voit valmistaa pääsiäisaterian jälkiruoaksi tai voit tarjoilla pääsiäisen juhlapäivien kahvipöydässä. Katso myös muut herkulliset pääsiäisen juustokakut!

Kokoamamme pääsiäismenu koostuu perinteisistä ja uusista herkuista - testaa ja ihastu!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat