Helppo mangokakku

Helppo mangokakku

60+ min
Helppo mangokakku on keväisen juhlapöydän kruunu! Koristele mangokakku mangon paloilla tai pääsiäsen aikaan pienillä suklaamunilla.
https://www.arla.fi/reseptit/helppo-mangokakku/

Tee näin:

Helppo mangokakku
  • Aloita valmistamaan mangokakku kuumentamalla uuni 175 ℃:seen. Voitele ja korppujauhota suuri kahvikakkuvuoka (noin 2,4 litraa).
  • Sulata voi ja jätä odottamaan. Mittaa vehnäjauhot, sokeri, sooda, suola ja vanilja kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää voisula ja mangorahka ja sekoita tasaiseksi. Älä sekoita liikaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa. Lusikoi taikina esivalmisteltuun vuokaan ja tasoita pinta.
  • Paista mangokakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan hetki ja kumoa sitten tarjoilualustalle. Jäähdytä mangokakku kuvun alla.
  • Koristele mangokakku lusikoimalla jäähtyneen kakun päälle mangorahkaa. Viimeistele juuri ennen tarjoilua pääsiäismunilla tai mangon paloilla.
Valmis!

Ainekset

Mangokakku
150 g
Vehnäjauhoja
5 dl
Sokeria
3 dl
Ruokasoodaa
1½ tl
Suolaa
½ tl
Vaniljasokeria
2 tl
400 g
Koristelu
200 g
Mango tai pieniä suklaamunia
Lisää herkullisia ideoita
Persikkakakku
15 minuuttia
Persikkakakku
(1)
Mangojuustokakku
60+ min
Mangojuustokakku
(337)