Mangorahkakakku

Mangorahkakakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Raikas Mangorahkakakku sopii loistavasti kevään ja kesän eri juhlatilaisuuksiin ja ilahduttaa herkuttelijoita pirteällä värillään. Mangorahkakakun herkullisuus tuli todistetuksi mm. Fastfood & Café -messuilla kevään 2015 alussa, missä kakku sai suuren suosion! Reseptistä valmistuu 40 pientä palaa.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 40 annosta

Pohja

  • 200 g Arla Laktoositonta vähemmän suolaa meijerivoita
  • 400 g Digestive-keksejä
  • 100 g sokeria
  • 40 g kaakaojauhetta

Täyte

  • 1⅕ kg Arla Keittiö Mangorahkaa
  • 8 dl Arla Laktoositonta vispikermaa
  • 200 g sokeria
  • 300 g pakastemangokuutioita
  • 16 isoa liivatelehteä

Kiille

  • 200 g pakastemangokuutioita
  • 200 g sokeria
  • 8 isoa liivatelehteä
  • 8 dl vettä

Tee näin:

Tee näin:

Hienonna keksit tehosekoittimessa sokerin kanssa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksimuru leivinpaperilla vuoratun gn-vuoan pohjalle niin, että pohja nousee pari senttiä ylös reunoilta. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään. Pilko mangokuutioita veitsellä vielä pienemmiksi ja sekoita kulhossa mangorahkan, kevyesti vaahdotetun kerman ja sokerin kanssa. Sulata liotetut liivatteet lusikalliseen kermaa ja sekoita nopeasti täytteeseen. Kun pohja on kunnolla jähmettynyt, kumoa täyte vuokaan ja laita takaisin jääkaappiin hyytymään. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Keitä mangokuutioita ja sokeria vedessä 5 minuuttia, soseuta ja lisää liivatteet. Anna kiilteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Pilko mangot hyytyneen kakun pinnalle ja kaada päälle kiille. Leikkaa kakku tasaisesti 40 pieneen palaan.