Mangorahkakakku

Mangorahkakakku

60+ min
Raikas mangorahkakakku on loistava tarjottava kevään ja kesän juhliin! Mangorahkakakku tekee vaikutuksen vieraisiin pirteällä värillään ja herkullisella maullaan.

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan mangorahkakakku hienontamalla ensin keksit tehosekoittimessa sokerin kanssa. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
  • Painele keksimuru leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle niin, että pohja nousee pari senttiä ylös reunoilta. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään.
  • Pilko mangokuutioita veitsellä vielä pienemmiksi ja sekoita ne kulhossa mangorahkan, kevyesti vaahdotetun kerman ja sokerin kanssa.
  • Sulata liotetut liivatteet lusikalliseen kermaa ja sekoita nopeasti täytteeseen.
  • Kun pohja on kunnolla jähmettynyt, kumoa täyte vuokaan ja laita mangorahkakakku jääkaappiin hyytymään.
  • Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Keitä mangokuutioita ja sokeria vedessä 5 minuuttia, soseuta ja lisää liivatteet. Anna kiilteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  • Pilko mangot pieniksi paloiksi. Viimeistele mangorahkakakku asettelemalla mangonpalat hyytyneelle pinnalle ja kaada päälle kiille.
  • Siirrä mangorahkakakku jälleen jääkaappiin hyytymään. Leikkaa mangorahkakakku tasaisiksi paloiksi, kun kiille on hyytynyt riittävästi.
Valmis!

Ainekset

Pohja
100 g
Digestive-keksejä
200 g
Sokeria
50 g
Kaakaojauhe
20 g
Täyte
600 g
4 dl
Sokeria
100 g
Pakastemangokuutioita
150 g
Isoa liivatelehteä
8
Kiille
Pakastemangokuutioita
100 g
Sokeria
100 g
Isoa liivatelehteä
4
Vettä
4 dl
Lisää herkullisia ideoita