Lampaanpaisti ja maa-artisokkagratiini

Lampaanpaisti ja maa-artisokkagratiini

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(6)

Lampaanpaisti ja maa-artisokkagratiini ovat herkullinen ateria tarjottavaksi pääsiäisenä.

Ainekset

Annokset
  • 1 kg luutonta lampaanpaistia
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
  • 2 rkl tuoretta timjamia silputtuna

Artisokkagratiini

  • 400 g jauhoisia perunoita
  • 400 g maa-artisokkaa
  • 2 sipulia
  • 3 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1½ dl Arla Emmental juustoa raastettuna

Tomaattisalsa

  • 250 g erivärisiä kirsikkatomaatteja
  • 2 salottisipulia
  • ½ dl tuoreita yrttejä silputtuna, esim. rosmariinia, timjamia
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl chilikastiketta
  • suolaa
  • 1 tl hunajaa

Tee näin:

Tee näin:

Aloita gratiinin valmistuksella. Kuori ja viipaloi perunat, artisokat ja sipulit. Sekoita joukkoon kerma, suola ja pippuri kattilassa. Keitä koko ajan sekoittaen noin 20 minuuttia ja kaada uunivuokaan. Paisti: Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Mausta paisti suolalla, pippurilla, valkosipulilla ja yrteillä. Paista uunin alatasolla, kunnes paistin sisälämpötila on 58 °C, noin 1 h 20 min. Ota paisti uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä noin puoli tuntia. Nosta uunin lämpötila 225 °C:een. Ripottele gratiinin pinnalle juustoraaste ja kuorruta uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tomaattisalsa: Lohko tomaatit. Kuori ja viipaloi sipulit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jätä huoneenlämpöön maustumaan siksi aikaa kun paisti ja gratiini valmistuvat. Leikkaa paistista ohuita viipaleita ja tarjoa gratiinin ja salsan kera.