Lampaanpaisti ja maa-artisokkagratiini

Lampaanpaisti ja maa-artisokkagratiini

Lampaanpaisti ja maa-artisokkagratiini ovat herkullinen ateria tarjottavaksi pääsiäisenä. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Gratiini
  • Aloita gratiinin valmistuksella. Kuori ja viipaloi perunat, artisokat ja sipulit. Sekoita joukkoon kerma, suola ja pippuri kattilassa. Keitä koko ajan sekoittaen noin 20 minuuttia ja kaada uunivuokaan.
Paisti
  • Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Mausta paisti suolalla, pippurilla, valkosipulilla ja yrteillä. Paista uunin alatasolla, kunnes paistin sisälämpötila on 58 °C, noin 1 h 20 min. Ota paisti uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä noin puoli tuntia. Nosta uunin lämpötila 225 °C:een. Ripottele gratiinin pinnalle juustoraaste ja kuorruta uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Tomaattisalsa
  • Lohko tomaatit. Kuori ja viipaloi sipulit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jätä huoneenlämpöön maustumaan siksi aikaa kun paisti ja gratiini valmistuvat. Leikkaa paistista ohuita viipaleita ja tarjoa gratiinin ja salsan kera.
Valmis!

Ainekset

Luutonta lampaanpaistia
1 kg
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
Valkosipulinkynsiä silputtuna
2
Tuoretta rosmariinia silputtuna
2 rkl
Tuoretta timjamia silputtuna
2 rkl
Artisokkagratiini
Jauhoisia perunoita
400 g
Maa-artisokkia
400 g
Sipuleita
2
3 dl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1½ dl
Tomaattisalsa
Erivärisiä kirsikkatomaatteja
250 g
Salottisipuleita
2
Tuoreita yrttejä silputtuna, esim. rosmariinia, timjamia
½ dl
Valkosipulinkynsiä silputtuna
2
Sitruunan kuori
½
Chilikastike
1 rkl
Suolaa
Hunajaa
1 tl
Lisää herkullisia ideoita